"Suriyelilerin Suriye'ye dönmesini isteyen ABD'li kuruluş yok"

"Suriyelilerin Suriye'ye dönmesini isteyen ABD'li kuruluş yok"
Bütün Ameraikan düşünce kuruluşlarının Suriyeli sığınmacılara ilişkin raporlarında, sığınmacıların Türkiye'ye entegre edilmesini savunmasına dikkat çeken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, “Neden acaba?” diye sordu.

Bir başka Amerikan düşünce kuruluşu Crisis Group'un Türkiye'de yaşayan Suriyeli sığınmacılara ilişkin raporundan bir bölümü paylaşan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, dikkat çeken bir soru yöneltti.

Söz konusu raporda, "Suriyeli mültecilerin entegrasyonuna yönelik çalışmalar yürüten karar alıcıların, mültecilerin çoğunun uzun vadede Türkiye’de kalacakları öngörülerek, ülkedeki gerilimi azaltmak için toplumun farklı kesimleri ile diyalog halinde olması gerektiğinin altı çizildi" ifadelerine yer verilirken Özdağ, "Neden ise Suriyelilerin Suriye'ye dönmesini isteyen ABD'li kuruluş yok. Neden acaba?" sorusunu sordu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Özdağ'ın açıklamaları şu şekilde:

"Amerikan stratejik araştırma dünyasının en önemli isimlerinden Brookings Enstitüsü: Suriyeli sığınmacıları entegre edin emri veriyor.Türkiye'nin mi iyiliğini istiyorlar yoksa Suriyeli sığınmacıları mı? Ne dersiniz?"

"Bir başka Amerikan düşünce kuruluşu Crisis Group Suriyelilerin Türkiye'ye entegre edilmesini savunuyor. Neden ise Suriyelilerin Suriye'ye dönmesini isteyen ABD'li kuruluş yok. Neden acaba?"

İlgili Haberler