Suriyelilerin Türkiye’de kalması kesinleşti mi?

Suriyelilerin Türkiye’de kalması kesinleşti mi?
Emin Şirin, güvenli bölgeye ilişkin yaptığı açıklamada Suriyelilerin bölgeye gönderilip gönderilmeyeceğini sorarken, Sinan Oğan da güvenli bölge için 'Çekiç Güç' hatırlatması yaptı.

Türkiye ile ABD arasından varılan mütabakata tepkiler gelmeye devam ediyor.

Güvenli bölge ile ilgili birçok ayrıntının kamuoyunun bilgisine sunulmaması kafa karışıklıklarına neden olurken 22. Dönem Milletvekili Emin Şirin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Suriyeliler güvenli bölgelere gönderilecek” açıklamasını hatırlattı. Twitter hesabı üzerinden açıklamada bulunan Şirin, “Yoksa hepsinin Türkiye’de kalması kesinleşti mi...” diye sordu.

Şirin, “Sn . CB nin beyanına göre Suriye’de güvenli bölgeye, Suriyeli göçmenler yerleştirilecekti. Bu anlaşma ile bu konu ne oldu? Yoksa hepsinin Türkiye’de kalması kesinleşti mi...” dedi.

ÇEKİÇ GÜÇ HATIRLATMASI

24. Dönem Milletvekili Sinan Oğan ise güvenli bölge için Çekiç Güç hatırlatmasında bulundu.

“Şimdi siz de bu haritayı başarı! diye yutturmaya kalkıyorsunuz ama bunun neticesi de YPG/PKK’istan olur...” diyen Oğan’ın açıklamaları şu şekilde:

“Ağa bababanız da zamanında ”Çekiç Güç”ü başarı olarak Türk halkına yutturmuştu. Netice; Irak’ın Kuzeyinde “Barzanistan”. Şimdi siz de bu haritayı başarı! diye yutturmaya kalkıyorsunuz ama bunun neticesi de YPG/PKK’istan olur... Detaylar kamuoyuna yansıdıkça ihanet net görülüyor!”