Suriye'ye müdahaleye Suudi Arabistan ve Katar'dan destek

Suriye'ye müdahaleye Suudi Arabistan ve Katar'dan destek
ABD Başkanı Trump'ın Rusya'ya füze göndermesi Orta Doğu'da suların ısınmasına neden olurken ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye olası operasyonuna Suudi Arabistan ve Katar'dan da destek mesajı geldi.

Doğu Guta'nın Duma kentine kimyasal silahla düzenlendiği iddia edilen saldırıdan Suriye rejimini sorumlu tutan ABD, Fransa ve İngiltere ortak bir askeri operasyon olasılığı üzerinde çalışıyor.

Bugün ABD Başkanı Donal Trump'ın Twitter hesabı üzerinden "Hazır ol Rusya füzelerimiz geliyor" mesajı göndermesinin ardından bölgede ipler gerilirken Suudi Arabistan ve Katar'dan da olası Suriye operasyonuna destek mesajları geldi.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Macron ile Paris’te yaptığı görüşmenin ardından Suriye’nin kimyasal silah kapasitesinin hedef alınacağı olası bir uluslararası müdahalede ülkesinin de yer alabileceğini söyledi.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad al Thani de Washington’da Trump ile görüşmesinin ardından "Savaş suçu işlenmesine göz yumamayız” dedi. Katar'da ABD’nin Ortadoğu'daki askeri operasyonları açısından önem taşıyan bir Amerikan hava üssü bulunuyor.

 

İlgili Haberler