Suriye'ye operasyon Siyasal İslam'ı yıktı!

Osmanlı'yı yıkanların kim olduğunu şimdi daha iyi anlıyor musun İslamcı Kardeşim?

Cumhuriyeti kuran Türkçü iradenin aslında milli devleti hâkim kılma amacını taşıdığını daha iyi görebiliyor musun Ümmetçi Kardeşim?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kimliğinin aslında sığınacağımız tek liman olduğunu şimdi daha iyi anlayabiliyor musun Siyasal İslamcı Kardeşim?

Cumhuriyeti kuran iradenin boğuştuğu onlarca meseleye, devlete ve soruna rağmen nasıl dimdik ayakta kaldığını şimdi takdirle karşılayabiliyor musun şeriatı savunan Kardeşim?

Rusya, Çin güzellemeleriyle kendilerine göre bir Mustafa Kemal oluşturan Solcu Kardeşim peki sen şimdi daha net hissedebiliyor musun, Türk kimliğinin neden bu kadar önemli olduğunu?

Her fırsatta Cumhuriyeti kurarak, Osmanlı'yı yıktığını ileri sürdüğünüz Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının nasıl büyük dâhiler olduğunu şimdi görebiliyor muyuz, biz, hepimiz?

Sadece terör örgütlerini temizlemek için yola çıkan ordumuz ve bunu destekleyen Türk kamuoyuna saldıranlara ve yanımızda duranlara bakın!

Bakın, inceleyin, kıyaslayın ve analiz edin…

Osmanlı'yı dağıtan, Türkiye'yi sadece Türk olduğu için sevmeyenlerin genetiklerine işlemiş nefrete iyi bakın.

Hep birlikte tekrar düşünelim. Türklükten başka sığınacak kimliğimiz, Türkiye'den başka sığınacak vatanımız mı var?

Bunlar çok geçmişte kalan, modası geçmiş sözcüklerse eğer, yaşadıklarımıza bakın.

Biz bağımsız bir ülke olmasak, biz milli bir devlet olmasak halimiz nice olurdu.

Modernlik, sosyete, bilimsellik, entelektüellik, akademi, sanat, sinema, tiyatro, gösteri sanatları, edebiyat, basın… Hepsinde ileriler, hepsinde hikayeleri güçlü…

Yoksa biz mi bu sanrıya kapıldık, kaptırıldık, yoksa kendi kendimize mi oryantalist olduk? Batı'nın gözüyle kendimizi mi aşağıladık?

Şu olanlara bakın! Yarım asırdır çeşitli terör örgütleriyle mücadele eden Türkiye, terörle mücadelesini anlatmak zorunda kalıyor.

Dünya kamuoyunda söyledikleri tek şey, "Türkler çok fazla ileriye gidiyor!"

Haksızlar, çünkü henüz başlamadık.

Haksızlar, çünkü sadece kendimizi koruyoruz.

Haksızlar, çünkü Türkler henüz tek yürek olmadılar.

Barış Pınarı Harekatı'na dünya kamuoyunun verdiği tepki; son 20 yıldır Türkiye'yi esir alan Milliyetçilik düşmanı, kurucu iradeyi yok sayan, Mustafa Kemal Atatürk'ü dar milliyetçilikle suçlayanlara tokat niteliğinde…

Uğruna sokaklara döküldüğümüz Arap ülkeleri (başta Filistin) utanmadan, çekinmeden bizi kınadılar. Manda zihniyetinin torunları bunlar!

İslam kardeşliğinden bihaber, Türk'e düşmanlar.

Yıllardır girmeye çabaladığımız Avrupa Birliği'ne bakın… Silah göndermeyi keseceklermiş, yakışıksız sözler, acayip açıklamalar…

Uğruna üslerimizi açtığımız, saçma sapan Kore savaşlarında can verdiğimiz Amerika'nın yaptıklarına bakın… Yaptırım tehditleri, aşağılık açıklamalar.

Kim destek oldu bize biliyor musunuz?

Türk Konseyi…

Hani mevcut siyasi iktidarın ve onu besleyen zihniyetin "Türklük" hakkındaki yıllardır uğraş verdikleri saldırı organizasyonları var ya… Hepsini bir cümlede toprak altına gömdü o Türk Konseyi.

Çıktılar, mertçe, eğilmeden, bükülmeden, "Biz Barış Pınarı Harekatı'nda Türkiye'nin yanındayız" dediler.

Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Azerbaycan, Macaristan (gözlemci) ve Türkmenistan (katılacak).

Bu ülkelerin bizimle tek ilintisi Türklüktür…

O unuttuğunuz, uzak durduğunuz, çekinceli baktığınız Türkistan coğrafyasının has evlatları bizimle olmuşlardır.

Bu dünyaya mesajdır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişteki sözlerini bir yana bırakarak "Türkistan ve Türklük" üzerine yaptığı konuşma büyük bir siyasi değişimi tetikleyebilir. Erdoğan dünkü grup konuşmasında "Dün Türk Konseyi 7. zirvesi dolayısıyla Bakü'deydik. İkili konuları ele aldık. Bugüne kadar 2 devlet bir millet derdik. Bugünden sonra 5 devlet 1 millet. Türkmenistan'ı da kattığımız zaman 6 devlet bir millet olarak bölgede çok daha güçlü yürüyeceğiz dedik" ifadelerini kullandı.

İktidarda hangi siyasi parti olursa olsun bu bakış açısı ve bu siyaset değişmemelidir.

Dünyadan kopmadan, Batı'dan uzaklaşmadan, oluşturacağımız sığınacağımız tek liman Türklük'tür…

Soydaşlarımızın onurlu ve mert duruşu, her türlü çabanın, takdirin üzerindedir. Var olsunlar.

Barış Pınarı Harekatı; Türkiye'de siyasal İslamcı, ümmetçi, mandacı zihniyetlerin 1 asır sonra yeniden çökmesine imkan sağlamıştır.

Artık bir ders çıkaralım.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Türk Milleti'ni arkasına alarak kurmuş olduğu, coğrafyalara yön veren bu şanlı devlete sıkı sıkıya tutunalım.

Yoksa daha çok yıllar, vakitler, ekonomiler kaybederiz.

 

Yazarın Diğer Yazıları