Süt endüstrisini böyle protesto ettiler

Süt endüstrisini böyle protesto ettiler
Küresel çevre hareketi Extinction Rebellion'ın bir parçası olan Animal Rebellion, süt endüstrisini cam şişedeki sütleri yere dökerek protesto etti. Protesto sosyal medyada yankı uyandırdı.

Dailymail''in haberine göre; Animal Rebellion süt endüstrisinin protesto etmek için cam şişedeki sütleri yere döktü. Görüntüler sosyal medyada gündem oldu. Twitter kullanıcıları protestoyu et ve süt ürünleri raflarını temizleyen işçiler için bir karmaşa yarattığı ve bu yapılan protestonun engelli müşteriler için tehlikeli bir durum olduğu şeklinde yorumladı.

Bir Twitter kullanıcısı, ''Dükkândaki işçileri incitiyorsunuz, yoksul ve gıda güvencesi olmayan müşterilere zarar veriyorsunuz, engelli müşteriler için tehlikeli hale getirdiniz.” şeklinde konuştu.

Bir başka kullanıcı ise “Sizler neden hep işçi sınıfına sorun çıkarıyorsunuz, asla kendi başınıza değilsiniz?” yorumunda bulundu.

Öte yandan diğer bir kullanıcı da verilen tepkilere dahil olarak korkunç bir karmaşa yarattığına dikkat çekti. Sözlerinin devamında “Temizlikçilerin çoğu senin gibiler yüzünden sütün temizlenmesi uzun zaman alacak." dedi.

27 Temmuz''da gerçekleşen protestonun videosunda, grubun Harrods''taki Yemek Salonu''nun süt bölümüne kadar yürüdükleri görülüyor.

EXTİNCTİON REBELLİON KİMDİR?

İklim değişikliğinin azaltılması, doğanın ve çevrenin korunması amaçlarını taşıyan küresel çevre hareketi Extinction Rebellion’ın bir parçası Animal Rebellion, bitki temelli gıda sistemine doğru harekete geçmeyi temel edinen hayvan ve iklim adalet hareketi olarak biliniyor.

İlgili Haberler