Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a suikast girişimi

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a suikast girişimi
Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a kardeşi Bender bin Salman'ın organize ettiği bir suikast girişimi olduğu iddia ediliyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın suikast girişiminden son anda kurtulduğu iddia ediliyor.

İsrail’in muhafazakâr günlük gazetelerinden Makor Rishon’un aktardığı haberde, Muhammed bin Selman’ın (MBS) kardeşi Bender bin Selman, Veliaht Prensi öldürmesi için güvenlik ekibinde yer alan bir görevliye 10 milyon riyal ödeme sözü verdi.

Söz konusu suikast girişiminin gerçekleştirilmeden ortaya çıkarıldığı, MBS’nin emriyle kardeşi Bender bin Selman ve güvenlik görevlisinin etkisiz hale getirildiği aktarılıyor.

MBS’ye yönelik suikast girişiminden sonra, bu tür olaylara müdahale edilmesi için ‘’erken müdahale’’ birimi kurulduğunu da aktaran İsrail gazetesi, yeni birimin MBS’ye ülke içinde ve dışında da koruyacağını kaydetti.

Suikast girişimi iddiası, geçtiğimiz günlerde İngiliz Guardian gazetesinin Kral Selman bin Abdulaziz ile oğlu Muhammed bin Selman arasında gerilim yaşandığına dair haberinden sonra geldi.

Guardian, MBS ile babası arasındaki gerilime Arap Birliği ve Avrupa Birliği arasında Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen görüşmelerden önce ‘’güvenlik ekibi’’nin neden olduğunu iddia etmişti.

MBS’nin kendi seçtiği 30 güvenlik görevlisinin Kahire’ye gönderme planını danışmanlarının uyarısı ile karşı çıkmasının gerilime neden olduğu belirtiliyordu.

Veliaht Prens, Yemen’de binlerce sivilin öldüğü savaşa öncülük etmesi ve muhalif gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'nda öldürülmesinde bu yana Suud yönetiminde ve uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılaşıyor.

İlgili Haberler