Suudi Arabistan’dan Cemal Kaşıkçı cinayeti itirafı

Suudi Arabistan’dan Cemal Kaşıkçı cinayeti itirafı
Suudi Arabistan’dan Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili itiraf gibi bir açıklama geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr “Kaşıkçı’nın ölümü korkunç bir trajedi. Bu bir hataydı" dedi.

Cemal Kaşıkçı cinayeti sonrasında Riyad yönetiminden itiraf gibi bir açıklama geldi. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Cubeyr, "Cemal Kaşıkçı cinayeti bir hataydı" dedi.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el Jubeyr, katıldığı TV programında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. CBS’in Face the Nation isimli programına katılan Cubeyr, “Kaşıkçı’nın ölümü korkunç bir trajedi. Bu bir hataydı. Suudi Arabistan hükümetinin yetkilileri tarafından işlenen bir suçtu ve onların yetkilerini aşan bir hamleydi” dedi.

Cubeyr, soruşturma başlatılacağını söylerken, “Sorumluları bulup onları cezalandıracağız. Veliaht Prens’in bu konuyla hiçbir ilgisi yok. Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi ile ilgili hiçbir emir verilmedi. Bütün ülke bu cinayetten dolayı şok oldu” dedi.

Aylar önce öldürülmesine rağmen Kaşıkçı’nın cesedinin hala bulunamaması hakkında, “Bazı olasılıklar var ve biz katillere cesede ne yaptığını soruyoruz. Bildiğim kadarıyla soruşturma devam ediyor” dedi.

İlgili Haberler