Suudi Arabistan'dan Umre için yeni karar

Suudi Arabistan'dan Umre için yeni karar
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, umre ibadetiyle ilgili flaş bir karar aldı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Ramazan ayından itibaren aşılanmış ya da korona virüs geçirip iyileşmiş kişilere umre izni verileceğini duyurdu.

Hürriyet''te yer alan habere göre, tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip korona virüs salgını nedeniyle, Hac ve umre ibadetleri bir süreliğine durdurulmuştu. Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı konuyla ilgili flaş bir karar aldı.

SADECE AŞILANMIŞ VE KORONA GEÇİRMİŞ KİŞİLER ALINACAK

Bakanlıktan yapılan resmi açıklamada Ramazan''dan itibaren sadece aşılanmış ya da korona virüs geçirip iyileşmiş kişilere umre izni verileceği açıklandı. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre umre için kabul edilecek kişiler üç kategoride değerlendirildi: Aşının iki dozunu da yaptırmış kişiler, aşının ilk dozunu yaptırması üzerinden en az 14 gün geçmiş kişiler ve korona virüse yakalanıp iyileşmiş kişiler.

KRİTELERE UYAN KABUL EDİLECEK

Yeni açıklanan karara göre sadece belirtilen kriterlere uyan kişilerin Mekke''ye kabul edileceği ve ibadetlerini gerçekleştirebileceği vurgulandı. Öte yandan sayılan koşulların Medine''de bulunan Hz. Muhammed Camisi''ne yapılacak ziyaretleri de kapsadığı belirtildi.

İlgili Haberler