Suudi Bakan'dan Kaşıkçı açıklaması!

Suudi Bakan'dan Kaşıkçı açıklaması!
Suudi Dışişleri Bakanı Adil el-Cubeyr, Kaşıkçı cinayetini suç ve büyük bir hata olarak gördüklerini açıkladı. Suudi Bakan ayrıca, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayeti ile ilgili bir ilgisi olmadığını söyledi.

Suudi Dışişleri Bakanı Cubeyr, Kaşıkçı cinayetini suç ve büyük bir hata olarak gördüklerini, Kaşıkçı cinayeti olayının artık hukukun kapsamında olduğunu ve bu olayın siyasallaştırılması çabalarını reddettiklerini söyledi.

Suudi Dışişleri Bakanı sözlerine şöyle devam etti: "Baştan beri dediğimiz gibi Kaşıkçı cinayetiyle ilgisi olan herkes yargılanacaktır. Cinayetle ilgili hala cevaplanması gereken sorular var. Suudi Arabistan, Kaşıkçı cinayeti gibi davalara bakabilecek bağımsız hukuk sistemine sahiptir. Cemal Kaşıkçı'nın konsoloslukta onu bir ekibin bekleyip beklemediğinden haberdar olduğu konusunda bir fikrimiz yok. Krallığımız bir daha buna benzer bir olayın yaşanmaması için gerekli önlemleri almıştır. Çözüme ulaşmanın en iyi yolu iş birliğidir. Türkiye'nin, Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılmasını sağlayacak her türlü bilgiyi bizimle paylaşacağını umuyoruz."

Suudi Bakan ayrıca, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın Kaşıkçı cinayeti ile ilgili bir ilgisi olmadığını söyledi.

İlgili Haberler