Cemal Kaşıkçı ölüm yıl dönümünde anıldı

Cemal Kaşıkçı ölüm yıl dönümünde anıldı
Suudi gazeteci Cemal Kaçıkçı ölüm yıl dönümü nedeniyle ABD’nin başkentinde anıldı. Düzenlenen törene Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatice Cengiz de katıldı.

Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu''nda Suudi gazeteci Cemal Kaçıkçı cinayete kurban gitmişti. ABD’nin başkentinde Kaşıkçı için "Freedom First (Önce Özgürlük)" platformu tarafından anma etkinliği düzenlendi.Kaşıkçı''nın kaleme aldığı köşe yazılarından birleştirilerek oluşturulan yaklaşık 3,5 metre eni ve boyundaki portresi de burada sergilendi.

Törene katılan Kaşıkçı’nın nişanlısı Hatica Cengiz, Cemal sadece bir gazeteci değildi. Sadece Suudi halkının ve Arap dünyasının hakları için savaşan biri de değildi." ifadesini kullandı.

"BIDEN, SUUDİ ARABİSTAN''LA İLGİLİ SÖZ VERMİŞTİ"

Cengiz, Kaşıkçı katledildiğine Donald Trump''ın ABD Başkanı olduğunu ve cinayete rağmen Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman''ın cezalandırılmadığını, Suudi Arabistan''a silah satışının devam ettiğini anımsatarak, "O dönem başkan adayı olan Biden, Cemal Kaşıkçı ve yakınlarının adaleti hak ettiğini söyledi. Cemal''in boşuna ölmüş olmayacağını söyledi." ifadesini kullandı.

"SÖZLER NE ZAMAN TUTULACAK"

Cengiz, şöyle devam etti:

"Başkan Biden ve Başkan Yardımcısı Harris, ne zaman harekete geçip sözünüzü yerine getireceksiniz? Ne zaman sözlerinizi eyleme dökeceksiniz? Biden yönetimi verilen sözlere rağmen, Suudi Arabistan ile ilişkilerini her zamanki kadar sürdürecek mi?

Kaynak: AA