Suudi prenslerin gözaltında flaş gelişme

Suudi prenslerin gözaltında flaş gelişme
11 prens, 4 bakan ve bir dizi eski bakanın yolsuzluk suçlamaları kapsamında gerçekleştirilen gözaltıların henüz başlangıç olduğu bildirilirken, prenslerin gözaltılarına ilişkin görüntüler ortaya çıktı.

Suudi savcı el Mucib açıklamasında "Bu nerede olursa olsun yolsuzluğun kökünün kazınması için hayati önemdeki sürecin yalnızca başlangıcı" dedi.​

Soruşturmada '1. aşamanın' tamamlandığını belirten el Mucib "Epey kanıt toplandı ve ayrıntılı sorgulamalar yapılıyor" dedi.

El Mucib yargılamaların da açık bir şekilde zaman içinde yapılacağını söyledi. Gözaltı operasyonu Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın iktidarını güçlendirme adımı olarak görülmüştü.

Ülkedeki yolsuzluk karşıtı kurumu yöneten 32 yaşındaki prens, aralarında dünyanın en zengin 100 kişisinden biri olan prens El-Velid bin Talal'ın da olduğu 11 Suudi prens, bakan ve eski bakanların gözaltına alınması emrini vermişti.

Bu arada sosyal medyada, Ritz Carlton'ın Riyad'daki otelinde tutulduğu iddia edilen prenslere ait olduğu sanılan görüntüler paylaşıldı. 

İlgili Haberler