Taha Akyol: "AKP'li Meclis üyesi HSYK'ya üye olarak atandı!"

Taha Akyol: "AKP'li Meclis üyesi HSYK'ya üye olarak atandı!"
Hürriyet yazarı Taha Akyol, AKP'li Meclis üyesi ve milletvekili adayı olmuş bir avukatın HSYK'ya üye olarak atandığını söyledi.

Danıştay üyesi Aysel Demirel'in CHP Cumhurbaşkanı Muharrem İnce ile ilgili tweet atması geniş yankı bulurken, Hürriyet gazetesi yazarı Taha Akyol'dan da dikkat çeken bir iddia geldi.

Bugünkü köşe yazısında İnce ile ilgili atılan tweeti değerlendiren Akyol, Pendik Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi ve milletvekili adayı olmuş bir avukatın da HSYK’ya üye olarak atandığını iddia etti.

Akyol'un yazısından dikkat çeken kısım şöyle:

Danıştay üyesi bir hâkimin cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir politikacı gibi tweet atması küçük bir olay değildir; vahim bir göstergedir.

Adalet Bakanı ve HSK suskun!

Siyasi tweet atan Danıştay yargıcı, önce Cumhurbaşkanı tarafından HSYK’ya avukat kontenjanından üye olarak atandı. 2017 referandumunda sistem değişince, bütün üyeleri siyasi organlarca belirlenen yeni HSK, bu avukatı Danıştay üyeliğine atadı.

Aynı süreçte Pendik Belediyesi’nin AKP’li meclis üyesi ve milletvekili adayı olmuş bir avukatın da HSYK’ya üye atandığını hatırlamak gerekir.

Önemli olan şudur: Yüksek yargıçlığa giden bu yolun her kademesinde siyasi tercih belirleyici oluyor.

İlgili Haberler