Taksim’de Suriye diye bağırıp kutlama yapan Suriyelileri dağıtan Türk gençleri gözaltına alındı

Taksim’de Suriye diye bağırıp kutlama yapan Suriyelileri dağıtan Türk gençleri gözaltına alındı
Taksim’de taşkınlık yapan Suriyelilere "Burası Türkiye" diyerek tepki gösteren Türk gençleri gözaltına alındı. Provokatif harekette bulunan Suriyelilere yönelik ise hiçbir işlem yapılmadı.

Türkiye’de vatandaşın ekonomik sorunların yanında bir de Suriyelisi, Afganı, Pakistanlısıyla uğraştığı yetmiyormuş gibi Taksim’de ilginç bir olay yaşandı.

İstanbul Taksim’de bir grup Suriyelinin Suriye sloganları atarak taşkınlık yaptığını gören Türk gençleri "Burası Türkiye" diyerek Suriyeli gruba engel olmak istedi.

Bugün o Türk gençlerinin gözaltına alındığı öğrenildi.

İki genç kollarından kelepçelenerek ifadeleri alınmak üzere karakola götürüldü. Gençlerin akıbetine ilişkin henüz bir bilgiye ulaşılamazken, resmen provokatif slogan atan ve Taksim meydanının ortasında taşkınlık yapan Suriyelilere yönelik herhangi bir işlem yapılmaması tepkilere neden oldu.

"Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya" sözleri kulaklarda yankılandı…

NE OLMUŞTU?

Taksim''de kaydedilen bir video kısa sürede sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bahsi geçen videoda Taksim''de "Suriye Suriye" sloganlarıyla kutlama yapan Suriyelilerin arasına dalan bir Türk vatandaşı "Burası Türkiye, dağılın" diye bağırdı.

Türk gencinin söz konusu videoda "Hayırdır oğlum. Ananız, bacınız, karınız, kızınız yok mu lan? Türkler neredesiniz oğlum? İnceldiği yerden kopar. Burası Türkiye. Suriye yok, Irak yok" dediği duyuluyor.

İlgili Haberler