Taliban, kadınlara sporu da yasakladı

Taliban, kadınlara sporu da yasakladı
"Kapsayıcı" olacağını söyleyen Taliban, yönetimi ele geçirdikten sonra kadınlara yönelik yasaklamalar yapmaya devam ediyor.

Taliban yönetiminin Kültür Komisyonu Başkan Yardımcısı Ahmedullah Vasik, bir televizyon kanalına konuştu. Vasik, Afganistan''da kadınların spor yapmasının "uygunsuz ve gereksiz" görüldüğünü söyledi.

Sputnik''in aktardığına göre, Afganistan’daki en popüler sporlardan biri olan kriket hakkında konuşan Vasik, “Kadınların kriket oynamasına izin verileceğini düşünmüyorum çünkü onların kriket oynamasına gerek yok. Bu spor sırasında yüzleri ve vücutlarının açılacağı durumlar olabilir. İslam kadınların bu şekilde görülmesine izin vermez” dedi.

Vasik ayrıca, “Basın çağında yaşıyoruz, fotoğrafları ve videoları çekilir, insanlar da onları izler. İslam ve Afganistan İslam Emirliği kadınların kriket veya teşhir edileceği başka sporları yapmasına izin vermez” ifadelerini kullandı.

Daha önceki kapsayıcı yönetim kurma vaatlerine rağmen, tüm önemli görevlerde yerleşik muhafazakarlarla ve kadınlara yer verilmeden yalnızca örgüte sadık kişilerden oluşan yeni geçici Taliban hükümeti günü resmen çalışmaya başladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, yeni kabinede kadınlara görev verilmemesi ve yalnızca Taliban üyelerinden, sicilleri temiz olmayan kişilerden oluşmasından endişe duyduklarını açıkladı.

İlgili Haberler