Taliban ve Humeyni arasındaki bağlantı ortaya çıktı

Taliban ve Humeyni arasındaki bağlantı ortaya çıktı
Taliban'ın Kabil'e girişinden sonra yönetimin nasıl paylaşılacağı merak konusuyken, Abdulgani Baradar'ın şu anki durumu eski İran Dini lideri Ayetullah Humeyni'ye benzetildi.

Dünyanın gündemi Taliban''ın Kabil''e girip, Afganistan''daki yönetimi ele geçirmesi. Bununla beraber, Taliban''ın yönetim şeklinde neler değiştireceği ve yönetimde kimlerin yer alacağı merak konusu.

ABD''nin, Afganistan''dan askerlerini çektikten sonra, Taliban''ın Kabil''i ele geçirmesi ülkede tek hakimiyeti yarattı. Taliban''ın Kabil''e girmesiyle ABD suçlanırken, Taliban ve ABD arasındaki iş ortaklığı gündem konusu oldu. 

Zamanın ABD Başkanı Donald Trump ile 2020''de bir telefon görüşmesi yapan Taliban''ın kurucularından Abdulgani Baradar, bir ABD Başkanı ile doğrudan iletişim kuran ilk Taliban lideri.

Kasap lakaplı dönemin ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile Eylül 2020''de poz veren Baradar, 20 yıl sonra aynı şekilde Humeyni gibi yurda döndü. 

ABD İŞ BİRLİĞİ

Bu  durum ise sosyal medyada, Hürriyet Gazetesi eski Genel Müdürü Özcan Ertuna''nın ''ABD iş birliği''ne vurgu yaptığı paylaşımı, Afganistan''daki durumun resmen ABD işi olduğu dile getirildi.

İşte o paylaşım:

 

 

İlgili Haberler