Ne mutlu Türküm diyene dedi ama Atatürk'ü tanımadı

Ne mutlu Türküm diyene dedi ama Atatürk'ü tanımadı
Afganistan’da Taliban'ın Türk yöneticisi "Ne mutlu Türküm diyene" dedi ama Atatürk hakkında bir bilgisi olmadığını açıkladı.

Kabil’e giden Habertürk yazarı Nagehan Alçı, bugünkü köşesinde Afganistan bölgesindeki izlenimlerini aktardı.

TALİBAN YÖNETİCİSİNE ATATÜRK SORUSU

Alçı, Taliban’ın Kabil, Kapisa, Pençşir ve Pervan bölgelerinin askeri komutanı Kari Selahaddin el-Eyyubi''nin "Biz öncelikle Türk olduğumuz için, Ne Mutlu Türküm diyene diyorum." açıklaması üzerine "Biraz önce zikrettiğiniz "Ne mutlu Türk’üm diyene" modern ve laik Türkiye’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüdür. Nasıl bakıyorsunuz Atatürk’e?" sorusunu sordu.

"NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE"

Biz öncelikle Türk olduğumuz için, Ne Mutlu Türküm diyene diyorum. Türkiye’nin Afganistan’ın yanında olmasını istiyoruz. Afganistan halkı çok eziyet çekti, çok şehit verdi, yıprandı. Her mezarlıkta şehit her evde yetim çocuk var. Ekonomik sıkıntımız da çok. Her yerde bombalı saldırılar yaptılar. Tek umudumuz Türkiye’nin Afganistan’ın yanında olması. Özellikle Türklerin yaşadığı kuzey bölgelerine önem vermesini istiyoruz. İki ülke arasını bozmak isteyenler var. Onların sözleri dikkate alınmamalı. Türkiye’den Afganistan’a dostluk bekliyoruz. Diplomasi olarak yakın olmasını, Emareti İslami’yi desteklemesini istiyoruz. Biz Türkiye’yi kanımızdan, canımızdan görüyoruz.

"GELECEKTE ÖĞRENECEĞİM"

Atatürk mevzusunda fazla bir bilgim yok ama inşallah gelecekte onun hakkında da okuyup öğreneceğim. Emareti İslami içinde Türklerin sayısı hiç az değil. Yaklaşık 31 ila 33 bin Türk asker var.

AFGANİSTAN''DA NE OLMUŞTU?

Afganistan''da Taliban''ın 15 Ağustos''ta başkent Kabil''i ele geçirmesi ağustos sonu itibariyle batılı askeri güçlerin de tahliyesi tamamlanmıştı. Afganistan Başbakanı Eşref Gani Taliban''ın Kabil''i kuşatmasıyla ülkeden kaçmıştı ancak eski Devlet Başkanı Hamid Karzai ülkede kalmıştı.

 

İlgili Haberler