Tank fabrikasından sonra sıra Başakşehir'de mi?..

Şampiyonlar ligi yarı final maçları ile ilgili yaptığım kritik okurlarımızın beğenisini kazandı. Çok memnun oldum. Hatta bazı okurlarımdan "Abi, sen bundan sonra futbol yazsana" diyenler oldu. Buna biraz işkillendim ama neyse!..

Geride bıraktığımız haftaya Çaykur Rizespor-Galatasaray maçı damgasını vurdu. Hakem kararları çok tartışıldı.  Maçın akisleri bu haftada devam eder. Rizespor maçın tekrarlanması için TFF'ye başvurdu. Federasyonun vereceği karar önemli. YSK kararı kadar ses getireceği kesin... Başakşehir de Ankaragücü'nü yenerek 4 haftalık duraklamasına son verdi. Şampiyonluk yarışında Galatasaray ile puanlar eşit. İkili averaj yüzünden Başakşehir 2'nci... Şampiyonluk düğümünü Galatasaray-Başakşehir maçı çözecek.  Hasta bir Fenerbahçeli olarak söylüyorum; Galatasaray, Beşiktaş ile birlikte şu anda süper ligde en iyi top oynayan takımlardan. Galatasaray'ın  Beşiktaş ile oynayıp yendiği maç düğüm maçlarından biriydi. Bileğinin hakkı ile yendi. Şampiyonlukta iddiasını sürdürdü. Eğer, Beşiktaş o maçtan galip çıkabilseydi, bugünlerde Beşiktaş-Başakşehir yarışını konuşurduk. Galatasaray'ın bu yılki  başarılarının hakkını teslim edelim...

Final niteliğindeki Galatasaray-Başakşehir maçı öncesinde futbol kulislerinde gergin bir hava var. Galatasaray'a Beşiktaş maçında "kötü tezahürat" yüzünden  bir maç ceza verilebileceği konuşuluyor. İnşallah, TFF, YSK gibi, şampiyonluk düğümünü çözecek maç öncesi şaibeli ve çok tartışılacak bir karara imza atmaz.

Mazbatayı aldıktan sonra yandaşların para musluklarını kapatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Başakşehir'in duraklamasında etkisi var mı?.. Onu bilemem ama futbol kulislerinde bomba niteliğinde bir iddia konuşuluyor. Başakşehir'in, Katarlılara satılacağına ve buna ilişkin görüşmelerin son aşamaya geldiğine dair. Hem de  "Başakşehir'e şampiyonluk garantisi" ile... Süper Lig'de şampiyon olacak takımın kasasına astronomik miktarda para girecek. Bunun sonrası var; Şampiyonlar Lig'i... Ayak bastı parası, puan başı para, galibiyet parası, reklam gelirleri parası, UEFA yayın havuzundan para... Yani, Avrupa Şampiyonlar Lig'ini kısaca özetlersek; Para.. Para.. Para... Hal böyle olunca da  Başakşehir'in marka değerinin yükselmesi için mutlaka şampiyonluğa ihtiyacı var. Futbol kulislerinde konuşulanlara göre,  kulübün Katar'lılara satılması için  görüşmeler yapıldı. Katar'dan bir de niyet mektubu alındı. Bilgilerine güvendiğim kaynağım, satış ile ilgili olarak, "Katarlılar, niyet mektubuna, 'Eğer Başakşehir şampiyon olursa bu niyet mektubumuz kesin taahhüttür' ibaresini de koymuşlar" dedi. Kulislerde, Katarlılarla satış için -şampiyonluk garantili- 120 milyon avroya anlaşıldığı iddia ediliyor.

Millî başarılara, güzel kaliteli maçlara  hasret kaldığımız futbol dünyamızda yıllardır pis kokuları, şaibeleri, şikeyi tartışıyoruz. İktidarın spor dünyasının her dalına çengel attığı herkesçe malum. İktidar-Başakşehir ilişkileri ve bağlantılarını da  herhalde tekrarlamaya gerek yok!.. Futbol ve yeşil sahalar üzerinden oyunlar oynamak akıl kârı işler değildir. Bu popüler spor dalının toplumlarda meydana getirdiği birçok travmatik örnek vardır. Topraklarımız,ormanlarımız en sonda gözbebeğimiz  tank palet fabrikamız Katarlılara satıldı. "Ee, geriye satacağınız ne kaldı?" derken şimdi de Başakşehir işi çıktı karşımıza. Futbol kulislerinde konuşulan iddiaların doğru çıkmaması en büyük dileğimdir. Şaibeli bir YSK kararı ile  iptal edilen İstanbul seçimlerinin  toplumda nasıl derin bir yara açtığı gün gibi ortada. İktidar cenahının pişkinlikten bunu pek umursadığı yok ama liglerin bitimine az bir süre kala konuşulanlar gerçekten can sıkıcı. Bırakın, futbol kulüplerimizi kendi haline!.. Sahada iyi oynayan, hak eden kazansın... Hak eden şampiyon olsun. Bu milletin vicdanını daha fazla kanatmaya kimsenin hakkı yok.  Gerginleşmeden, kutuplaşmadan kurtulalım diye çabalarken bir de araya tribün fitnesi sokmayın..

Bu satırların ardından bana, "Eee, bu sene kim şampiyon olsun? Gönlünden hangi takım geçiyor" diye sorarsanız... Rüyama ak sakallı dede gelse "Oğlum sen bir gün gelecek, şampiyon Galatasaray olsun deyip onu kaleme dökeceksin" dese, "Aksakallı dedem benle kafa bulma. Hayatta öyle bir şey olmaz" derdim. Bence, bu sene şampiyonluk oynadığı güzel futbol ile Galatasaray'ın hakkı. Ancak, dediğim gibi düğüm Galatasaray-Başakşehir  maçında çözülür. İnşallah kirli eller bu maça bulaşmaz. Sahada iyi top oynayan kazanır. Ha!.. Başakşehir de hakkı ile oynayıp kazanırsa, başımızın üstünde yeri var!..

 

Yazarın Diğer Yazıları