Tank Palet önergesine AKP’ 'ret' MHP’den çekimser oy

Tank Palet önergesine AKP’ 'ret' MHP’den çekimser oy
İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin araştırma komisyonu kurulması yönünde vermiş olduğu önerge AKP'nin ret, MHP'nin çekimser oylarıyla reddedildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla özelleştirme kararı alınan Sakarya’daki Milli Savunma Bakanlığı’na ait Tank Palet Fabrikası’nda, aylar öncesinden, Ethem Sancak ve Katar ortaklığındaki BMC’ye bedelsiz atölye ve arazi tahsisi yapıldığı iddiaları şok etkisi yaratmıştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Meclis Grup Toplantısı’nda Sakarya'nın Arifiye ilçesinde bulunan Milli Savunma Bakanlığına bağlı 1. Ana Bakım Merkezinin (tank palet fabrikası) özelleştirme kapsamına alınmasına tepkisini dile getirmişti. Satılmak istenen fabrikanın Türk ordusunun herhangi bir birliğinden farkının bulunmadığını söyleyen Akşener, bu konuda yerli ve milli davranacaklarını ve bu işin peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

AKP RET VERDİ MHP ÇEKİMSER KALDI

Akşener’in bu açıklamasının üzerinden bir gün geçmeden, İYİ Parti sosyal medya hesabından, “Sakarya Milletvekilimiz Ümit Dikbayır’ın Sakarya Tank Palet Fabrikasının özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin araştırma komisyonu kurulması yönünde vermiş olduğu önerge Ak Parti'nin ret, MHP'nin çekimser oy kullanması neticesinde reddedildi” açıklaması yapıldı.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın, TBMM Başkanlığına sunduğu araştırma önergesi şöyle:

İlgili Haberler