Tanker krizi hakkında yeni açıklama

Tanker krizi hakkında yeni açıklama
ABD ve İran Umman Körfezi'nde bir kez daha karşı karşıya gelirken, ABD'li bir yetkili İran'ın tankerleri vurmadan önce ABD'ye ait hava aracına füze fırlattığını söyledi.

Amerikan yayın kuruluşunun haberine göre; MQ-9 Reaper tipi insansız hava aracı, vurulmadan önce, tankerlere yanaşan İran botlarını tespit etti.

Haberin dayandırıldığı kaynak, insansız hava aracının botlardan fiili bir saldırı gerçekleştirip gerçekleştirilmediğini tespit edip etmediğini söylemedi.

Aynı yetkili, saldırıdan günler önce Kızıl Deniz’de Reaper tipi bir Amerikan insansız hava aracının Şii Husiler tarafından fırlatılan bir İran füzesi olduğu düşünülen bir füze tarafından düşürüldüğünü aktardı.

Washington Yönetimi, 13 Haziran’daki saldırıları İran’ın gerçekleştirdiğini savunurken, Tahran Yönetemi iddiaları kesin bir dille reddediyor.

ABD ordusu, önceki dün Umman Körfezi’nde saldırıya uğrayan gemilerden biri olan ‘Kokura Courageous’ın gövdesinden patlamamış mayınları söken İran botunu yansıttığı iddiasıyla bir görüntü kaydı paylaşmıştı

ABD Başkanı Donald Trump da dün bu kayıtları gündeme getirerek, iki tankere yönelik saldırıların arkasında İran’ın olduğunu iddia etmişti.