Tanrı Türk'ü korusun

Efsane lider merhum Başbuğ Alpaslan Türkeş'in "Tanrı Türk'ü korusun" sloganı unutulurken, MHP ve Devlet Bahçeli'nin "evet" kampanyası sonucunda AKP'ye destek vermesi ile sağduyulu MHP'liler, "Tanrı Türkiye'yi korusun" sloganına sarıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin efsane lideri Başbuğ Alpaslan Türkeş'in, "Tanrı Türk'ü korusun" şeklindeki muhteşem sloganını sağlığında ülkücü bozkurtlar dağa taşa yazardı.

Türk siyasi hayatının çok çarpıcı ve en çok kullanılan siyasi sloganı arabalara, binalara, duvarlara, afişlere yazılır, Başbuğ'un konuşma yapacağı yerlere asılır, kürsülerin önüne, yanına konulurdu.

"Tanrı Türk'ü korusun" sloganı belki de Türkiye'nin en yaygın kullanılan siyasi sloganıydı ama Başbuğ Türkeş'in ölümünden sonra unutuldu ya da unutturuldu.

20 yıldır Devlet Bahçeli'nin Genel Başkanlığı yaptığı dönemde ise afişlerden kaldırıldı, duvarlara dahi yazılmaz kullanılmaz oldu

Ülkücü gençliğin bu sloganının üstünde ise Türk Bayrağının ay yıldızı yer alırdı. Ay ambleminin içindeki bozkurt, başını yıldıza doğru kaldırır konumda kullanılırdı.

O günün imkanları ile de çoğu zaman siyah beyaz olurdu bu yazılar.

Devlet Bahçeli'nin 1997'de Alpaslan Türkeş'in vefatından sonra MHP Genel Başkanı olmasından sonra "Tanrı Türk'ü korusun" sloganının bilinçli şekilde kaldırıldığını, ülkü ocaklarında kullanılmasının da engellendiğini düşünüyorum.

Neden mi?

Anlatayım.

Son 15 yılda devlet kurum ve kuruluşlarının önündeki Türkiye Cumhuriyetinin kısaltılmışı olan T.C. logoları kaldırıldı, kaldırılmaya da devam ediliyor.

İlkokullarda söylenen ve "Türk'üm, doğruyum, çalışkanım... Varlığım Türk varlığına armağan olsun" diye haykırdığımız "Andımız" da yasaklandı AKP döneminde.

Ve bütün bu gelişmelere "güçlü" bir tepki koymayan Milliyetçi Hareket Partisi ile Genel Başkanı Devlet Bahçeli demokratik parlamenter rejimin yerine tek adam rejiminin getirilmesi için AKP'ye Anayasa değişikliği konusunda destek ve imkan sağladı.

İşte, bu ahval ve şerâit içinde değerlendirdiğinizde, "Tanrı Türkü korusun" sloganının önemini daha iyi anlayacaksınız.

Bugün inanıyorum ki AKP ve MHP seçmeni de "Tanrı Türkiye'yi korusun" hedef ve düşüncesi içinde 16 Nisan'da yapılacak referandumda sandık başına gideceklerdir.

Şunu vurgulamak isterim, Başbuğ Alpaslan Türkeş'in "Tanrı Türkü korusun" sloganı sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için de değildir.

Bu slogan bilinsin ki dünyada yaşayan her Türk için geçerlidir ve Başbuğ Türkeş tarafından da bu amaçla sık sık kullanılmıştır.

Bugün Kerkük'te Kürt Bayrağı altında isyan başlatan Türkmenleri de Çin'de Sincan bölgesinde yaşayan Türkleri de, Yunanistan, İran, Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan ve tabii yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yaşayan Türkleri de kucaklayan bir slogan idi "Tanrı Türkü korusun".

SON SÖZ: Tanrı Türk'ü korusun ve Tanrı Türkiye'yi korusun.

Yazarın Diğer Yazıları