Tansu Çiller'in planının bir parçası daha deşifre oldu

Tansu Çiller'in planının bir parçası daha deşifre oldu
Eski Başbakan Tansu Çiller’in başına geçme planları yaptığı Aydınlık Demokrasi Partisi’nin istifa eden kurucu genel başkanı Salih Önel, Yeniçağ’a yeni açıklamalarda bulundu.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ - Özel Haber

Erken seçim tartışmaları siyaset gündemindeki yerini korurken, eski başbakan Tansu Çiller’in hamleleri kulislere bomba gibi düştü.

Türkiye Çiller’in, aktif siyasete dönme planlarını ve bu kapsamda gerçekleştirdiği görüşmeleri ilk kez Yeniçağ’ın özel haberleri ile öğrenirken, dün itibariyle çarpıcı bir gelişme yaşandı. Çiller’in olağanüstü kurultay başına geçmeyi planladığı Aydınlık Demokrasi Partisi’nin kurucu genel başkanı Salih Önel hem genel başkanlıktan hem de partisinden istifa etti.

Önel, istifasının hemen ardından yaptığı açıklamada, son günlerde partinin yönetim kurullarında kendisine karşı anlam veremediği bir muhalefetin ve tepkinin oluştuğunu belirtirken, Çiller’e yakınlığı ile bilinen Doğru Yol Partisi Isparta eski Milletvekili Ömer Bilgin’in ADP Teşkilatlarına yönelik kendileri ile hareket etmeleri için çalışmalar yaptığını ifade etmişti.

ÇİLLER’E VERDİĞİ BİLGİNİN ARDINDAN OPERASYON BAŞLADI
Yeniçağ’a yeni açıklamalarda bulunan Önel, bir süre önce Tansu Çiller’e Anadolu İttifakı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını destekleyecekleri ve bunu da CHP Genel Merkezi’nde bir basın açıklamasıyla kamuoyuna deklare edecekleri bilgisini verdiğini söyledi.

Önel, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ne olduysa Kılıçdaroğlu’na destek vereceğimi Çiller’e aktarmamdan sonra oldu. Parti içerisinde bana karşı talimatla bir muhalif hareket başladı.” dedi.

Önel, gelişmelerden CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın da haberdar olduğunu belirterek, Salıcı’nın yaşananları “Bir yerlerden düğmeye basıldı” şeklinde yorumlandığını aktardı.

İlgili Haberler