Tantan: Sıcak çatışma Türkiye'yi parçalar!

Tantan: Sıcak çatışma Türkiye'yi parçalar!
Küresel güçlerin Türkiye'yi sıcak bir çatışmaya sokmak için elinden geldiğini yaptığını belirten Tantan, "Doğu Akdeniz'deki en büyük hak sahibi ülke Türkiye ve Türk kimliğidir. Türkiye'yi parçalamak için çatışma koşulları yaratıyorlar" dedi.

Berkay Bigeç / ANKARA

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendirirken, emperyal ülkeler tarafından uygulanmak istenen sinsi plana dikkat çekti. Tantan "Küresel güçler Türkiye'nin bir sıcak çatışmaya girmesini arzu ediyor. Bunun sebebi Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki en büyük hak sahibi ülke olması. Türkiye'yi sıcak bir çatışmaya sokarak bizi parçalamaya doğru götürebilirler" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu tehlikeyi görerek halka geri dönmesi gerektiğini vurgulayan Tantan, "Erdoğan bu ülkeyi seviyorsa, vatandaş 18 yıldır kendisine oy verdiyse, o halka geri dönmelidir. Tepeden bakıp tehdit etmememli, dini duygularını istismar etmekten vazgeçmelidir" diye konuştu.

Tantan, Doğu Akdeniz havzası üzerinden Türkiye'ye kurulan tuzakları Türkiye'nin bu noktadan sonra atması gereken adımları anlatırken şunları söyledi: "15 ve 16. yüzyıllarda da bu bölge Selçuklu, Osmanlı, Kıpçak Türkleri için çok önemliydi. Bugün de aynı öneme sahip. Doğu Akdeniz, küresel güçler tarafından istikrarsızlaştırılıyor. Türkiye de bölgede yanlış adımlar attı, atmaya da devam ediyor. Ama bu yanlışlardan dönülmesi için de geç değil" dedi.

Türkiye'nin Akdeniz havzasında karar verici güç olduğunu göstermesi gerektiğine işaret eden Tantan, "Diplomasi kullanılarak Mısır, Suriye, Lübnan ile Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmaları, Deniz Yetki Anlaşmaları yapılması gerekiyor. Bu imzalar atıldığı anda Akdeniz havzasındaki bütün dengeler değişir" tespitinde bulundu.

Tantan ayrıca "İran'ın bölgede büyük bir güç gibi gözükse de İran'da mali ve ekonomik, siyasal anlamda tehcir var. Bölgenin istikrarı için İran'ın çökmemesi gerekiyor" dedi. Fransa ve Almanya ile yapılan temasların Türkiye'ye bir faydası olmayacağını ileri süren Tantan, şunları söyledi: "NATO'daki ülkeler de kendi çıkarını düşünen bir yapıda. Çünkü bütün ülkelerde mali, ekonomik ve siyasi krizler var. Tüm ülkelere baktığımızda halkın yoksullaştığını fakirleştiğini ve çöktüğünü görüyoruz. Dünyada sermaye büyürken halk süratli bir şekilde fakirleşiyor. Türkiye'de bunu en acı yaşayan ülkelerden birisi."

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Türkiye aleyhindeki açıklamalara da dikkat çeken Tantan, "Macron sadece bir isim değil bir zihniyet. Bölgeyi karıştırarak, insanlığı yok etmek isteyen, sömürgecilik anlayışına devam etmek isteyen bir zihniyet. PKK terör örgütüne destek vermesi, Lübnan'da boy göstermesi de bunun kanıtı" dedi.

Tantan ayrıca, eskiden olduğu gibi bugün de Amerika'nın Türkiye'nin güçlenmesini istemediğini bunun için de bugün NATO'yu kullandığını söyledi.

Kuzey Afrika'da da Türk kimliğinin yok edildiğinin altını çizen Tantan, "Bölgeye Türk yerleştirerek onların mali ve siyasi anlamda desteklenmesi gerekiyor. Önümüze sürekli olarak o bölgenin İsrail'in kullanım alanına dönüştürülmesi projesi geliyor. Türkiye'nin hakimiyet güç alanının sürekli ve kalıcı olması için oralarda Türk kimliğinin güçlendirilmesi gerekiyor" dedi.