Tantan: Siyasi ve askeri yetkililer istifa etmeliydi

Tantan: Siyasi ve askeri yetkililer istifa etmeliydi
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, "Türk askerinin başına çuval geçirme olayıyla, Kozmik Oda'ya girilmesi bir bütün olarak görülmeli. Buna fırsat veren, ihmali olan herkes Türk milletinin evlatlarının iktidara gelmesiyle yargılanacaklardır" dedi.

Fatih Erboz / ANKARA / ÖZEL HABER

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, eski genelkurmay başkanı Hilmi Özkök'ün, Süleymaniye'de askerlerimizin başına çuval geçirmesi ile ilgili sözlerini değerlendirdi. Tantan, "Türk askerinin kafasına çuval geçirildi. O günkü yetkililerin anında istifa etmesi ya da görevden alınması gerekirdi" dedi. Tantan, sorumluların yargılanması gerektiğine de vurgu yaptı.

ABD'lilerin özür bile dilemediğini belirten Tantan, "Süleymanşah Türbesi'ni yerinden kaldırıp anayasal suç işleyen o günkü iktidar ve askeri yetkililerden Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir şey bekleyebilir misiniz? Ege adalarının Yunanlılar tarafından işgal edilmesini gören siyasi ve askeri yetkililerden Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir şey bekleyebilir misiniz?" diye sordu.

Tantan şunları kaydetti: "Türk askerinin başına çuval geçirilmeden önce oradaki Özel Kuvvetler'in başındaki komutan ve ekibini, ABD'liler neden nefes nefese takip ediyordu? Orada gerek Irak, gerek Orta Doğu'da Türkiye'ye yakın aşiretlerle ilgili, Türk, Arap, Kürt ve diğer aşiretlerin Türkiye ile birlikte hareket ettiklerine dair arşiv var. 4 Temmuz öncesi Özel Kuvvet mensuplarının ABD'li yetkililer tarafından nefes nefese takip edilmesinin nedeni bu. Onların hareketleri takip altındaydı. Ondan önce Kızılay heyeti tutuklanmıştı. Neden tutuklanmıştı? Götürülen yardım malzemesi neden araştırıldı? Bunların cevabı önemli. 4 Temmuz öncesi oradaki Özel Kuvvet mensupları neden değiştirildi? Türkiye'nin NATO standartları üzerindeki teknolojik alt yapısı kimleri rahatsız etti? Orada ABD'liler tarafından ele geçirilen arşivin ardından; Türkiye'nin Orta Doğu'daki siyasi ve eylemsel düşüncesinin ABD, Barzani ve Talabani tarafından nasıl yok edildiğini hep beraber gördük. Türkiye, Irak ve Orta Doğu üzerindeki hakimiyet kabiliyetini kaybetti."

Tantan, bu süreçte Türkiye'nin işgal edilmek istendiğini, küresel güçlerin özellikle TSK'yı içeriden çökerterek BOP'u hayata geçirmeyi amaçladığını vurguladı. Bu güçlerin mali ve ekonomik sisteminin yanında Türk siyasetine de el koymak istediğini kaydeden Tantan, "BOP'un amacı da buydu. 4 Temmuz çuval geçirme olayıyla, Kozmik Oda'nın tahrip edilmesi, oradaki alt yapıların götürülmesinin bir bütün olarak görülmesi gerekiyor. Bu safhada Dağlıca baskınını gördük. ABD tarafından Türkiye'nin güvenlik politikalarının değiştirildiğine hep beraber şahit olduk" diye konuştu.

Sadettin Tantan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tarihi süreç devam ediyor. ABD güdümündeki siyasetin halk nezdinde çöktüğünü herkes görmeye başladı. Önümüzdeki süreçte Türk milletinin evlatları iktidara gelerek geçmişi yargılayacaklar. Geçmişte hatası olan siyasetçi, bürokrat, eş adamı her kim varsa yargılanacak, kimse yargılanmaktan kurtulamaz. İktidarın iktidara geliş süreci öncesi iktidara destek verenlerin hepsi biliniyor. Kimler tarafından koltuk uğruna kullanıldığı bilinmekte. Bunlar mutlaka yargılanacak. Yargılamadan Türkiye yoluna devam edemez. Maalesef geldiğimiz süreçte 90 yılda Türkiye modern köleliği kabul eden siyasi, güvenli ve ekonomik anlamda bağımlı hale getirilmiş vaziyette. Bunu makam, siyasi ve ekonomik çıkarcılar yaptı. Burada da maalesef 1940'lara giden ABD milliyetçileri, solcuları, dincileri halkı aldatmışlar kendi çıkarları için, bunu görüyoruz hep beraber. "

DERS ÇIKARMAYANLARI HALK YARGILAYACAKTIR

Sadettin Tantan, uzun yıllardır ABD ve NATO menfaatlerinin Türkiye'nin çıkarlarının karşısında olduğunun bilindiğini belirtti. TSK'nın pasif savunmadayken, aktif savunmaya geçtiğini belirten Tantan, şöyle dedi:

"Uzun yıllardır devam eden PKK ile mücadelede, bu terör örgütünü kullanan Batılı ülkelerin, NATO ülkelerinin kim olduğu bilinmekte. Hatta bütün fotoğraf ve belgeleriyle aktarılmış olmasına rağmen bu ülkeler, bunu görmezden geliyor. Özellikle teröristle mücadele eden TSK mensuplarının, Türkiye'ye yönelik silahlı ve silahsız örgütlerin kim tarafından, hangi amaçla, neden kurulduğunu bilmiş olmaları gerekir. PKK ve YPG'nin ordu düzenine getirilip Orta Doğu'da ve kıta Afrika'sında bir ordu olarak kullanılacağı ortadayken dönemin yetkililerinin çuval geçirme olayını bu şekilde ifade etmesi üzücü. TSK'nın içeriden çökertilmesi, kozmik odadaki yapılanmanın açığa çıkarılması, Dağlıca ve Aktütün baskınlarından, Irak ve Libya ayrıca Suriye laboratuvarından ders çıkarmayan yetkililerin önümüzdeki süreçte halk tarafından yargılanacağı bir gerçektir."