Tantan: Türkiye küresel güçlerin tehdidi altında

Tantan: Türkiye küresel güçlerin tehdidi altında
Türkiye'nin güney sınırındaki otorite boşluğuna dikkat çeken Yurt Partisi Genel Başkanı Saadettin Tantan ABD ve batılı ülkelerin çocuk teröristler üzerinden Türkiye'yi suçlu göstermelerinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

YENİÇAĞ // Fatih Erboz // Ankara

Tantan "Otorite boşluğunu doldurmak isteyen yabancı servislerin güdümündeki örgütsel yapılar, kendi çıkarları doğrultusunda her şeyi kullanıyor. YPG, El Nusra, IŞİD, El Kaide gibi örgütler petrol kaçakçılığı dahil her türlü mal kaçaklığı yapıyorlar. Fırat''ın doğusunda PKK-YPG''nin ABD, İngiltere, İsrail''in desteğiyle çocuk istismarı yapıyor. Çocuk savaşçıları yetiştirip kullanıyor. Bölge açısından gelecek için çok büyük bir tehlike" diye konuştu.

ABD''nin hiç bir zaman Türkiye''nin dostu ve müttefiki olmadığına ve NATO üzerinden Türkiye''yi kullanmak istediğine dikkat çeken Sadettin Tantan "El Nusra, El Kaide, IŞİD gibi yapılanmaların alt yapılarını hazırlayıp, yetiştiren ABD, İngiltere, İsrail gibi ülkeler bu suçlamalarla Türkiye''yi uluslararası alanda algı yaratarak, mahkum etmek istiyorlar. Bir taraftan Ermeni soykırımı, diğer taraftan Kürtçülük hareketine destek verilmesi, açıkça Türk kimliğini yok etme politikasıdır. Kürt kimliğini kullanarak Türkiye ve üç ülkeyi bölmek istiyorlar. AKP küresel güçlere vermiş olduğu vaatlerden dolayı kendi ülkesini ve milletini koruyamıyorsa millete geri dönsün. Küresel güçlerin tehdidi ile Türkiye''nin geleceğini mahkum ettirmesin" dedi.

Tantan, gelecekte ülkeyi yönetecek güçlü ve itibarlı bir yönetimin iktidar olmasıyla yaratılacak güven sonucunda Batı''nın terör örgütlerine verdiği desteği geri çekip bölgede istikrarın korunması adına bu desteği Türkiye''ye yönlendirmelerinin de mümkün olabileceğini söyledi

Türkiye''nin Kafkasya, Ege, Doğu Akdeniz''de küresel güçlerin çıkarları çerçevesinde kendi geleceğine ilişkin projeleri ortaya koyamadığını anlatan Tantan, "Türkiye''de bazı gerçekler artık halkla paylaşılmalı. Millet bilinçlenmeli. Siyaset, iç kavgalardan dolayı yaşananların farkında değil. İktidar sahipleri iktidara geldikleri günden bugüne kadar alt kimlik- üst kimlik tartışmaları yapması, toplumu ayrıştırmak istemesi, küresel güçlerin Türkiye''yi parçalamak için kullanmış oldukları argümanların dile getirilmesi gibi küresel güçlerin uygulamak istediği projeler Türkiye açısından çok kritik boyutlara geldi" ifadelerini kullandı.