Tantan’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye sert eleştiri

Tantan’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye sert eleştiri
Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, yaptığı sert açıklamada, Erdoğan ve Bahçeliye yüklendi.

Tantan’dan Erdoğan ve Bahçeli’ye sert eleştiri

YENİÇAĞTV''de Gülay Tunçel''in sorularını cevaplandıran Tantan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan''ın grup konuşmasındaki ifadelerini eleştirmekle söze başlayarak şöyle dedi: "Sayın Cumhurbaşkanı, açıklamasında yasama, yürütme ve yargının bağımsız olduğunu ifade etti. Baktığın zaman kendi koyduğu kuralı tanımayan, bir Cumhurbaşkanı var. Anayasayı ayaklar altına almış bir Cumhurbaşkanı var."

TEHDİT ETMEKTEN VAZGEÇİN

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, Cumhur İttifakı''na yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü: "Siz delilden suç ve suç örgütüne gitmesini sağlayan yasayı ortadan kaldırdınız. 1993 yılında kurulmuş silahlı, silahsız örgütlerle ilgili yasanın içini boşalttınız. Silahsız örgütlerle mücadeleyi ortadan kaldırttınız.

Peki şu an da bu yasaları ortaya koymadığınıza göre, sorum şu: Sayın Cumhurbaşkanı; hangi hukuki araçlarla Cumhuriyet savcıları mücadele edecek? Hangi mahkemeler ele geçirilecek delillerle karar verebilecek? Çünkü hukuki araçlarınız eksik. Delil olmadan nasıl karar verecekler? Dedikoduyla, özellikle mafyamsı söylemlerle insanlar hakkında karar veremezsiniz. Önyargıyla karar veremezsiniz. Önyargıyla suçlayamazsınız ki.

Türkiye bir hukuk devletiyse, hukuk devletinin temel altyapısına dönmek mecburiyeti var. Bunu niçin sağlamıyorsun, niçin bu milletten esirgiyorsunuz? Sayın Cumhurbaşkanı, dini kullana kullana geldiğiniz noktada, hala dinin, inanç değerlerinin içini ne kadar çökettiğinizin farkına varın. Ve bu milletin, özellikle cumhuriyetle biraber özgürleşmiş olan inanç kimliğinin bugün gelinen noktada, tutsak edildiğini görün. Ve hangi dinden ve mezhepten olursa olsun, ''İlla benim kabul ettiğim anlayışa geleceksin'' diye tehdit etmekten vazgeçin."

PARTİYE AİT BİR KİMLİK DEĞİL

Aynı eleştirilerini ittifakın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli''ye de yönelten Tantan, "Bu sözüm Sayın Bahçeli''ye de tabii. Yani siz insanlardan oy aldınız, insanları, milleti tehdit edemezsiniz. Size öyle bir yetki verilmedi.

Çıkın, geçmişten bugüne kadar ki, söylemler ve davranışlarınıza geri dönün. Neden geçmişte farklı konuşuyordunuz, şimdi niçin faklı konuşan bir yapı içerisinde olduğunuzu millete anlatmanız gerekiyor. Milliyetçi kimliği kullanarak, milliyetçi kimliğin içini boşaltamazsınız, böyle bir yetkiniz yok. Milliyetçi kimlik sadece bir partiye ait bir kimlik değil.

Bu yüce Türk milletinin doğumundan ölümüne kadar her Türk vatandaşı milli kimlik üzerine doğuyor. Yani bunu tutsak edemzsiniz.Ve bu milliyetçi kimliği aşağılatamazsınız" diye konuştu.