Bu tüyo, aslında çok basit: 1 kaşık eklenmesi gereken baharatmış. Evet, yanlış duymadınız. Tarhana çorbasının lezzetini arttıran sır, doğru baharat kullanımıdır.
Tarhana çorbası pişirirken mutlaka unutulmaması gereken bir detay daha var: kimyon eklemek. Kimyon, tarhana çorbasına eşsiz bir aroma ve lezzet katar. Bu nedenle, tarhana çorbası tarifinizi hazırlarken mutlaka kimyonu eksik etmemelisiniz.
Tarhana Çorbasının Tarifi
Habertürk'te yer alan içerikte; Lezzetli tarhana çorbasının tarifine yer verildi. İşte o tarif
Tarhana Çorbası Malzemeler:
- 3 yemek kaşığı ev tarhanası
- 1 yemek kaşığı nane
- 6 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kırmızı pul biber
- Tuz
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır?
- Tencereye nane, salça, diğer baharatlar ve sıvı yağı alalım.
- Tarhanaları ekleyip topaklanma olmaması için sürekli karıştıralım.
- Dilerseniz tarifinize tereyağı ekleyebilirsiniz.
- Suyu az az ekleyelim ve çırpma işlemine devam edelim. Tel çırpıcıyla bu işlemi yapabilirsiniz.
- Kaynayana kadar karıştıralım. Kaynadıktan sonra 5 dakika pişirelim.
- Ocaktan alıp dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Tarhana Çorbasının Faydaları
Tarhana çorbası, içeriğinde bulunan vitaminler ve mineraller sayesinde birçok fayda sağlayan bir besindir. Özellikle içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Ayrıca protein, lif, vitamin A, C, E, K ve B grubu vitaminleri ile demir, magnezyum, potasyum gibi mineraller içerir. Bu sayede vücudu besler, enerji verir ve kemik sağlığını destekler. Tarhana çorbası aynı zamanda tok tutucu özelliği ile kilo kontrolüne de yardımcı olabilir. Tüm bu faydalarıyla düzenli tüketildiğinde sağlıklı bir beslenme programının önemli bir parçası olabilir.