En kolay domates şişeleme tarifi Domatesin yazın daha uygun fiyatlı olması, kışın daha ekonomik ve pratik kullanımını mümkün kıldı.
Yaprak sarmasının lezzetli olmasının püf noktaları. Lezzet bilimcileri açıkladı Yaprak sarma lezzetinin sırları ortaya çıktı. İşte usta kasaplardan ve lezzet bilimcilerinden püf noktaları ve bilimsel çalışmalar...
Evde mum nasıl yapılır? Bitkisel ürünler kullanarak içeriğinde zararlı maddeler içermeyen mumlar yapmak mümkün. İşte el yapımı mum tarifi…
Tadına doyulmaz anne köftesi nasıl yapılır? Evde bu tarifi çok kolay bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Dışı güzelce kızarmış, içi hafif sulu, yumuşacık ve tadına doyamayacağınız çok lezzetli bir anne köftesi tarifimiz var. Anne köftesi nasıl yapılır? Anne köftesi için gerekli malzemeler neler?
Tepsi Kebabı nasıl yapılır? Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler neler? Kebap severleri bir araya getirecek yine damakları çatlatacak enfes bir tarifimiz var. Baharatlar ile lezzetini taçlandıracağınız tepsi kebabı pratik yapımıyla da sofraların gözdesi olacak. Tepsi Kebabı nasıl yapılır? Tepsi Kebabı için gerekli malzemeler neler?
Mükemmel mercimek köftesi tarifi: Bağımlısı olacaksınız! Türklerin vazgeçilmez damak tatlarından birisidir mercimek köftesi. Tam kıvamında yapılınca mercimek köftesinin tadına doyum olmuyor. İşte size tam kıvamı yakalayacağınız mercimek köftesinin eşsiz tarifi.
Lor peynirli siyah pirinç salatası nasıl yapılır? Lor peynirli siyah pirinç salatası için gerekli malzemeler neler? Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarınıza tat ve renk katan bu tarifi mutlaka deneyin. Hem hafifliği hem lezzeti hem de kolay yapımıyla bu tarif tam size göre. Lor peynirli siyah pirinç salatası nasıl yapılır? Lor peynirli siyah pirinç salatası için gerekli malzemeler neler?
Kremalı ve damla sakızlı sütlaç nasıl yapılır? Kremalı ve damla sakızlı sütlaç için gerekli malzemeler neler? Sütlü tatlı sevenlere çok özel bir tarifimiz var. Kremalı ve damla sakızlı sütlaç hem hafifliği hem de pratik yapımıyla sizin favori tatlınız olacak. Kremalı ve damla sakızlı sütlaç nasıl yapılır? Kremalı ve damla sakızlı sütlaç için gerekli malzemeler neler?
Dondurmalı ev baklavası nasıl yapılır? Dondurmalı ev baklavası için gerekli malzemeler neler? Ramazan ayında sofralarını sevilen lezzetlerle taçlandırmak isteyenlere Golf Dondurma dillere destan ev baklavası tarifini paylaştı. Bazen tüm ailenin bir araya geldiği bazen de misafirlerle taçlanan iftar sofralarınızda ev baklavası tarifi ve ona eşlik edecek dondurma vazgeçilmeziniz olacak.
Nohutlu Tarhana Çorbası nasıl yapılır? Nohutlu Tarhana Çorbası için gerekli malzemeler neler? Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarına lezzet katacak bu tarif tam size göre. Pratik bir şekilde yapabileceğiniz şifa deposu nohutlu tarhana çorbası tarifini mutlaka deneyin. Nohutlu Tarhana Çorbası nasıl yapılır? Nohutlu Tarhana Çorbası gerekli malzemeler neler?
Sütlü Sarı Mercimek Çorbası nasıl hazırlanır? Sütlü Sarı Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler neler? İftar sofralarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan çorbaya farklı bir yorum katan sütlü sarı mercimek tarifini siz de mutlaka deneyin. Sevdiklerinizi mutlu edecek hem pratik hem lezzetli sütlü sarı mercimek çorbası nasıl hazırlanır? Sütlü Mercimek Çorbası için gerekli malzemeler neler?
Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması nasıl yapılır? Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması için gerekli malzemeler neler? Bahar aylarına girdiğimiz bu günlerde sofranıza tat katacak özel bir tarifimiz var size. Urla’nın sakız enginarı ile yapabileceğiniz pratik bir tarif hem sağlıklı hem de lezzetli. Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması nasıl yapılır? Asma yaprağında bulgurlu enginar dolması için gerekli malzemeler neler?
Kusursuz hünkar beğendi tarifi. Lezzeti damaklara saz çaldırıyor Saray mutfağının önde gelen, hünkarın da midesini fetheden yemeklerin 'hünkar beğendi' gelmektedir. Pratik bir yemek tarifi sayılan, aşamaları biraz fazla olsa da lezzetli ana yemeklerden biri olan 'hünkar beğendi' dolayamayacaksınız.
Yöresel Beyran Çorbası nasıl yapılır? Yöresel Beyran Çorbası tarifi için malzemeler neler? Gaziantep yöresinin en çok tercih edilen çorbası Beyran’ı sizde evde deneyebilirsiniz. Çok sevilen Yöresel Beyran Çorbası aynı zamanda şifa deposu. Lokanta usulü evde yapabileceğiniz yöresel Beyran Çorbası, Gaziantep mutfağında kuzu iç yağıyla yapılıyor. İsterseniz tereyağı ile de yapabilirsiniz. Yöresel Beyran Çorbası nasıl yapılır? Yöresel Beyran Çorbası tarifi için malzemeler neler?
Osmanlı mutfağından besin deposu Süleymaniye çorbası Süleymaniye çorbası, Osmanlı saray mutfağının besin açısından zengin ve lezzetli çorbalarından biridir. Rivayete göre Sultan Süleyman’ın en sevdiği çorba olarak bilinir. İşte bu geleneksel çorbanın tarifi:
Ünlü köftecilerin şifresi çözüldü. İşte kebap lezzetinde köfte yapmanın tüyosu Köfte Türk mutfağının en önemli yemeklerinin başında yer almaktadır. Fırında, güveçte, ızgarada, mangalda da yapılarak afiyetle tüketilmektedir. Sulu, puf puf ve kebap tadındaki köfteyi siz de bu tarifi uygulayarak yapabilirsiniz.
Restoran lezzetinde sodalı köfte tarifi. Sulu sulu puf puf olacak Sodalı köfteyi yediğiniz zaman diğer köfte türlerinden daha çok seveceksiniz. Hazırlayan kişiye 'bir tabak daha lütfen' diyeceksiniz. Bu köfteye ister yuvarlak ister oval şekil verin, bu tarif, herkesin beğenisini kazanacak.
Tane tane pilav yapmanın püf noktası. Şefler bile aynısını yapıyor Pilav, Türk mutfağının en sevilen yemeklerinden biridir. Pilavın tane tane olması, lezzetini artırır. Lapa pilav ise zorunlu olarak yenir. İşte size tane tane pilav yapmanın püf noktaları.
İrmik tatlısı nasıl yapılır? Yemeklerin üzerine çayın yanına vazgeçilmezimiz tatlılar lezzetleriyle damaklarımızı şenlendiriyor. Özellikle akşam saatlerinin vazgeçilmezi olan tatlılar bin bir çeşidiyle hafızalara kazınıyor.
Mini imam bayıldı tarifinin büyük sırrı. Parmaklarınızı yiyeceksiniz Sofralarımızda daha hafif, kolay ama lezzetli yemekleri genelde zeytinyağlılar arasından seçiyorsunuz. Fakat bazen aynı zeytinyağlıları yapmaktan bıktığınız oluyor. Mini imam bayıldı tarifi, size aradığınız farklılığı sağlayacak.
Arap dudağı keki lezzet patlaması yaşatacak. MasterChef yarışmacıları bile yapamıyor Arap dudağı keki, gerçekten de çok lezzetli ve ıslak bir kek. Bu kekin kıvamını MasterChef yarışmacıları bile tutturamıyor. Bu keki yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç noktayı sizin için açıklayacağız.
İlk yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhîn'de yer aldı. Eşsiz midye dolma tarifi Midye dolma, Türk mutfağının en sevilen deniz ürünleri arasında yer alır. İlk olarak Melceü’t-Tabbâhîn adlı yemek kitabında yer alan bu tarif, limon sıkılarak yenildiğinde damaklarda unutulmaz bir tat bırakır.
Gavurdağı Salatası nasıl yapılır? Gavurdağı Salatası tarifi için malzemeler neler? Gaziantep usulü Gavurdağı Salatası denemek isteyenler için şahane bir tarifimiz var. Salata yemeyi sevenlerin vazgeçemediği Gavurdağı Salatası kebapların yanında muhteşem lezzetiyle damakları çatlatıyor. Sumak ve nar ekşisi ile tatlanan salatanın tadına doyamayacaksınız. Gavurdağı salatası nasıl yapılır? Gavurdağı Salatası tarifi için malzemeler neler?
Fransız Omleti nasıl yapılır? Fransız Omleti tarifi için malzemeler neler? Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi omleti bir de Fransız üsulü olarak siz de evinizde deneyebilirsiniz. Yumurtanın yağda pişmesiyle çok farklı türleri yapılıyor. Omleti genellikle mantarlı, sebzeli, peynirli, sucuklu gibi malzemelerle kullanılıyor. Muhteşem lezzetteki Fransız omleti nasıl yapılır? Fransız omleti için malzemeler neler ?
Portakallı kek nasıl yapılır? Portakallı kek tarifi için malzemeler neler? Çay, kahve saatlerinin vazgeçilmezi yumuşacık portakallı kek tarifi isteyenlere önerimiz var. Yapımı kolay, lezzeti harika olan bu keki siz de evinizde kolaylıkla deneyebilirsiniz. Peki Portakallı kek nasıl yapılır? Portakallı kek için malzemeler neler?
Kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır? Kırmızı mercimek çorbası tarifi için malzemeler neler? Soğuk kış aylarının vazgeçilmezi olan kırmızı mercimek çorbası… Lokantada tadabileceğiniz kırmızı mercimek çorbasını siz de evde kolayca sevdiklerinize yapabilirsiniz. Peki kırmızı mercimek çorbası nasıl yapılır? Kırmızı mercimek çorbası tarifi için malzemeler neler?
Ramazan'ın lezzeti güllaç en güzel nasıl yapılır? İşte tarifi... Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan Güllaç, süt, şeker ve güllaç yapraklarından yapılır. İşte evde hazırlayacağınız en güzel güllaç tarifi...
Adana Kebabı nasıl yapılır? Adana Kebabı tarifi için malzemeler neler? Çukurova yöresinin en meşhur yemeği Adana Kebabı. Zırh adı verilen satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Adana Kebabı’nı sizde evde deneyebilirsiniz. Peki Çukurova yöresi Adana kebabı nasıl yapılır? Adana kebabı için malzemeler neler?
Kusursuz pastırmalı kuru fasulye tarifi Protein bakımından zengin olan baklagillerin en sevilen çeşididir kuru fasulye. İsteyen sade, isteyenler ise etli, sucuklu ve pastırmalı yaparak tüketebiliyor. En popüleri ise pastırmalı olanıdır. İşte pastırmalı kurufasulye yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar.
Dağılmayan asla çatlamayan kadınbudu köftenin tarifi Kadınbudu köfte, hem pratik hem de lezzetli bir yemek. Biz de sizlere bu köftenin nasıl yapıldığını anlatacağız. Kadınbudu köftenin sırrı, tavada kızartmak. Biz de bu yöntemi uygulayarak, orijinal tadını yakalamaya çalıştık.
Konserve menemenin püf noktaları Menemen bazen domates ve biber- domates konserveleriyle de yapılabiliyor. Peki ama püf noktaları nelerdir?
Kazak mantısı nasıl yapılır? Enfes lezzet Kazak mantısının tarifi ve malzemeleri neler? Kazak mantısı, ana malzemesi olan kıyma harcının hamur içine koyulup buharda pişirilen yöresel bir yemektir. Peki, Kazak mantısı nasıl yapılır? Enfes lezzet Kazak mantısı tarifi ve malmezeleri neler?
Kuru patlıcan dolmasının doğru tarifi. Çoğunluk yanlış yapıyordu Kuru patlıcan dolması, lezzetli ve besleyici bir yemektir. Bu yemeği yaparken dikkat edilmesi gereken noktalar var. Bu sayede dolmalar hem yumuşacık hem de lezzetli olur. Şimdi size kuru patlıcan dolmasının doğru yapılışını anlatacağım.
Sarımsağı böyle yiyince tam bir şifa bombası oluyor. İbn-i Sina’nın mucize tedavisiydi Sarımsak ve balın sağlığımız için harika bir ikili olduğu ortaya çıktı. Bu ikiliyi birlikte tüketmeyi bin yıl önce İbn-i Sina tarafından önerildiği ortaya çıktı.