Tarihi Osmanlı hamamına kepçeyle girdiler!

Tarihi Osmanlı hamamına kepçeyle girdiler!
İstanbul Eyüp İslambey Mahallesi’nde kalıntıları bulunan erken dönem Osmanlı Hamamı kalıntılarının iş makinesi ile yıkılma görüntülerini paylaşan Arkeolog Emine Çaykara, “El insaf diyor insan" ifadelerini kullandı.

Arkeolog Gazeteci/Yazar Emine Çaykara, Eyüp'te bulunan tarihi Osmanlı Hamamı kalıntılarının iş makinesiyle yıkılmasına Twitter hesabından tepki gösterdi.

Hamamın yıkılma görüntülerini paylaşan Çaykara, İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu üyelerini de eleştirdi.

“Ecdat diyoruz da, ecdat yadigarı eserlerin, sahabe mezarlarının, Eyüp El Ensari hazretlerinin 150 metre uzağındaki Osmanlının erken dönem hamamı, geçmişi ve manevi değerleri hiçe sayarak makine ile kaldırılıyor. Canlı yayın, yazık ya... Her şey ayakta!. Karar 1 no'lu kuruldan” diye yazan Emine Çaykara, ilgililere şöyle seslendi:

“El insaf diyor insan. Kurullar kurullar. Eli kolu bağlayan kararlar. Vakıf eseridir sonuçta hamamsa. @@VGM_VAKIFLARGM dahil olamaz mı durdurmaya? Olduğu gibi duruyor. Erken dönem hamamı... Siz canlandırırsınız. Adayın şanssızlığı da tam yerine resminin konması...

11-040.jpg

gfhn.jpg

Bu sahneyi izlemek bile ciğeri yırtıyor. Abartmıyoruz,biz bu şehre aşıklar, bunları görmek istemiyoruz. @carnafauna bakar mısın? 1 nolu kurul üyelerini tanıyalım. Başkan Megül Kotil imiş. Mimarmış. Yardımcısı Fatih Elçil sanat tarihçisi imiş.