Tarihte bir ilk: Futbol kulübü, toplu işten çıkarma uygulayacak

Tarihte bir ilk: Futbol kulübü, toplu işten çıkarma uygulayacak
İspanya'nın önemli kulüpleri arasında yer alan Malaga kulübünün, ekonomik kriz nedeniyle futbolcularını toplu şekilde işten çıkaracağı belirtildi.

Korona virüs nedeniyle futbol tarihinde ilginç olaylar yaşanmaya devam ediyor. 2013 yılında Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan ancak şimdilerde İspanya 2. Ligi'nde mücadele eden köklü kulüplerden Malaga, koronavirüs nedeniyle kapıya kilit vurma noktasında. Endülüs ekibi, 2 aydır futbolun askıda olması nedeniyle yaşadığı ekonomik sıkıntılar katlanınca toplu işten çıkarma kararı alan ilk kulüp oldu.

Salı günü resmi siteden açıklama yapan Malaga, "Malaga Futbol Kulübü, 19 Mayıs 2020 tarihinden itibaren toplu işten çıkarma prosedürüne başlama kararı verdi. Kulüp, iş sözleşmelerinin feshi veya askıya alınması için bir iş düzenleme dosyası hazırlama kararı aldı" duyurusunu yaptı.

"KULÜBÜN HAYATTA KALMASINI SAĞLAMAK İÇİN" 

Malaga, kulübün zor ekonomik durumunu hafifletmek için bir dizi önlemin alındığını ve taraftarlara durumu anladıkları için teşekkür etti.

"Kulübün yeniden yapılandırılması, Malaga'nın hayatta kalmasını sağlamak için bu gerekli önlem paketinde yer alıyor" denildi ve şu ifadeler kullanıldı:

"Kulüp, bu zor zamanlarda destekleri için taraftarlara ve kombine bilet sahiplerine teşekkür ediyor. Bugün başlayan bu karmaşık süreç ışığında taraftarlardan anlayış bekliyoruz."

Malaga, 2017-18 sezonu sona erdiğinde La Liga'dan düşerek 2. Lig'de mücadele etmeye başlamıştı. Şubat ayında kulübün Katarlı sahibi Abdullah bin Nasır El Thani, İspanya mahkemesi tarafından altı aylığına görevinden alınmıştı.