Ekmekte büyük kriz kapıda. TİGEM ikinci kez buğday ihalesi yapacak

Ekmekte büyük kriz kapıda. TİGEM ikinci kez buğday ihalesi yapacak
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM)’nün, ikinci kez buğday ihalesi gerçekleştireceği öğrenildi.

Dolardaki artışla beraber un, buğday, arpa fiyatları artışa geçti. Bu artışlara bağlı olarak da ekmek fiyatları 2.50 TL oldu. Halk ekmeklerde ise ekmek 1 lira 25 kuruştan satılıyor. Daha ucuz olduğu için zaman zaman Halk Ekmek önlerinde ekmek kuyrukları oluştu.

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM), tohumluk dışında kalan ürünleri ihale ile satmaya devam ediyor. İlk olarak 25 Kasım’da yapılan ihalede ekmeklik buğday 5320 TL/Ton, makarnalık buğday ise 5218 TL/Ton’dan satılmıştı.

TİGEM ikinci kez buğday ihalesi açıyor. 2 Aralık’ta yapılacak ihalede ise 5 bin ton buğday 4750 TL muhammen bedelle satışa sunulacağı öğrenildi.

TİGEM’in 2 Aralık’ta yapacağı 5 bin ton ekmeklik buğday ihalesinin bilgisine Tarımdan Haber yazarı ve ziraat mühendisi Faik Toy ulaştı. Toy, konuyla ilgili olarak twitter hesabından yaptığı paylaşımda bulundu.

Toy açıklamasında, “TİGEM ürettiği buğday için yeni bir satış ihalesi açtı. 3 gün önce ton fiyatını 3600TL’ye ihaleye çıkardığı buğdayı 5320TL/ton fiyatla satmıştı. 2 Aralıkta ekmeklik buğdayı 4750TL fiyatla ihaleye çıkaracak. Bakalım bu sefer buğday fiyatı kaça çıkacak. Detaylı yorumu sonra yaparım” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler