2020 kabusu bitmiyor: Belediye öncü oldu, Antalya'da çözüm için ilk adım atıldı

2020 kabusu bitmiyor: Belediye öncü oldu, Antalya'da çözüm için ilk adım atıldı
Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, salgın sonrası tarımda ciddi problemlerin yaşanabilmesinin ardından olası bir gıda kıtlığına karşı harekete geçti.

Korona virüsün ülkemizden görülmesinin ardından ülkemizde alınan tedbirler kapsamında açıklanan pakette tarımla ilgili desteğin yer almaması tepki çekmişti.

Antalya Muratpaşa Belediye Başkanı, korona sonrası yaşanabilecek olası gıda kıtlığına karşı il kapsamında tarımla ilgili aldıkları tedbirleri açıkladı. Uysal, tüm ülkede de boş arazilerin ekilmesi konusunda çağrıda bulundu.

Antalya Muratpaşa Belediye başkanı Ümit Uysal’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda,

“Sevgili komşularım; Korona virüsünün ilerleyen günlerde yaratabileceği olası bir gıda tehdidine karşı tedbir alıyoruz. 7 ayrı noktada, toplam 35 bin metrekare arazide mısır ekimine başladık. Tüm Türkiye’mize, insanlarımıza boş arazilere ekim yapma çağrısında bulunuyoruz. Muratpaşa nüfus olarak ülkemizin 160’ta biridir. Kalan 159 parçamıza, bütün Türkiye’ye ekim yapma çağrısı yapıyoruz. Bu alandaki gecikme, ülkemize zarar verir. Bu salgının sağlık boyutundan, gıda tedarik boyutu, sosyo–ekonomik boyutu daha üzücü hale gelebilir. İnşallah hiç bunlara gerek kalmaz. O yüzden gereğini yapalım. Sevgilerimle” ifadelerini kullandı.

pay.JPG

İlgili Haberler