Tarkim’in yazısına siyah bant!

Tarkim’in yazısına siyah bant!
İbrahim Faruk Bayındır’ın sahip olduğu Tarkim Havacılık’ın Atatürk Havalimanı’ndaki hangarın yazılarına siyah bant çekildi.

FETÖ/PDY’ye finans desteği sağladıkları gerekçesiyle Akfa Holding ve bağlı şirketlere yönelik operasyonda, polis İbrahim Faruk Bayındır’ın eşi Betül Özbey Bayındır’ın da FETÖ/PDY ile bağlantılı yurtdışındaki kuruluşlara 50 bin dolar para aktardığı bilgisine ulaştı. Yapılan tespitin ardından Betül Özbey Bayındır aranmaya başlandı. Ekipler, Betül Özbey Bayındır’ı dün sabah saatlerinde gözaltına aldı. Sorgulanmak üzere emniyete getirildi. Betül Özbey Bayındır’ın emniyetteki sorgusunun ardından Agfa Holding soruşturmasını yürüten Anadolu Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edileceği bildirildi. 

TARKİM’E EL KONULMUŞTU

FETÖ/PDY bağlantısının ortaya çıkmasından sonra yurtdışına kaçtığı bildirilen ve hakkında yakalama kararı çıkarılan İbrahim Faruk Bayındır’ın sahibi olduğu Tarkim Havaacılık’ın işletme hakkı DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından iptal edilmişti. Ticari Sicil Gazetesi’ne göre, geçtiğimiz haziran ayında Tarkim Havacılık bir genel kurul düzenledi. Genel kurul kararına göre Faruk Bayındır genel müdürlükten ayrıldı. Yerine eşi Betül Özbey Bayındır getirildi. Faruk Bayındır ayrıca hisselerini de eşine devretti. ‘

KARDEŞİMİN ROLÜ OLABİLİR’ DEMİŞTİ

Gazeteci Haydar Meriç’in, Fetullah Gülen’in özel hayatına ilişkin kitap yazacağını söylemesinden sonra öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında tutuklanan Er-Ah Uçuş Okulu Genel Koordinatörü Ferhat Bayındır, ifadesinde “Ağabeyim FETÖ terör örgütü ile bağlantısını bildiğimden, kaset olayında da rol almış olabileceğini ve Haydar Meriç’in öldürülmesi olayında da rolü olduğunu düşünüyorum. Serbest kalmam halinde beni bu duruma düşüren ve itibarımı zedeleyen ağabeyimin yakalanması için elimden gelen her şeyi yapacağım” dediği ortaya çıkmıştı.