Yeniçağ Gazetesi
05 Aralık 2025 Cuma
İstanbul 15°
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
E-Gazete

Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL

Hatay'da damak çatlatan lezzet, tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki ürünlerini tek tek gazete kağıdına sararak sıcağa karşı korumaya aldı.

Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 1

Hatay'da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte damak çatlatan lezzetlerde sırasıyla hasat dönemi başladı. Arsuz ilçesi Kurtbağı Mahallesi'nde açık alanda yetiştirilen karpuzun hasadı başladı.

1 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 2

Lezzetiyle damaklarda tat bırakan doğal karpuz, tarladan kilogramı 10 ile 15 TL arasında satılıyor. Adana ve Diyarbakır'da aşırı sıcaklardan karpuz zarar görmüştü.

2 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 3

Kurtbağı Mahallesi'nde karpuz üreten Sezer Kala, mahsulün yanarak zarar görmemesi için ilginç bir önlem aldı. Kala tarlasındaki tüm karpuzları tek tek gazete kağıdına sardı.

3 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 4

34 yaşındaki Sezer Kala “Hava sıcak ama mecbur hasadı yapmamız lazım çünkü bayağı bir emek var. Bu emeği heba edemeyiz. Karpuz olgunlaşma dönemine girdiğinde artık gücü meyveye verdiği için çalı biraz yetersiz kalıyor" dedi.

4 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 5

Kala "Artık karpuz büyüdüğü için bazı karpuzlar açıkta kalıyor ve güneşe bakan yanları yanıyor. Güneşin karpuzu yakmasını önlemek için gazeteyle önce denedim, sonra baktım faydasını gördüm. Güneş yakmıyor sonra hepsini gazeteyle kapladım" diye konuştu.

5 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 6

"Tarlada eş, dost ve akraba olarak çalışıyoruz" diyen Kala "Geçen yıllarda hepsini bir ekiyordum ama bu yıl farklı bir sistem uyguladım belli bir aralıklarla ektim 1 ay 20 gün arayla. Geçen hafta karpuz hasadına başladık, şu anda devam ediyoruz" dedi.

6 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 7

"Hala olgunlaşmakta olan karpuzumuz var" Kala "6 -7 dönüm arazimiz var. Karpuz yaklaşık 80 ila 90 günde ancak yetişir belki de daha da uzun sürebilir. Ben nisan ayında başladım ekmeye. Şu anda 10 ila 15 TL arasında tarladan satışım. Zaten kendi tezgahım var orada satıyorum kendi müşterilerime” dedi.

7 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 8

Hatay'da damak çatlatan lezzet, tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek gazete kağıdına sararak sıcağa karşı korumaya aldı.

8 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 9

Hatay'da damak çatlatan lezzet, tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek gazete kağıdına sararak sıcağa karşı korumaya aldı.

9 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 10

Hatay'da damak çatlatan lezzet, tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek gazete kağıdına sararak sıcağa karşı korumaya aldı.

10 11
Tarladaki damak çatlatan lezzete çiftçiden şok eden önlem. Kilosu 10-15 TL - Resim: 11

Hatay'da damak çatlatan lezzet, tarladan 10 ile 15 TL arasında alıcı buluyor. Kavurucu sıcakların mevsim normallerinin üstünde gittiği bu günlerde üretici tarladaki karpuzları tek tek gazete kağıdına sararak sıcağa karşı korumaya aldı.

11 11
Kaynak: İHA