Tartışılan SİHA'lardan terör örgütüne büyük darbe

Tartışılan SİHA'lardan terör örgütüne büyük darbe
Tartışma konusu haline gelen SİHA'lar, sadece son 1 ayda 61 PKK'lıyı etkisiz hale getirdi. SİHA'lar son 1 yılda ise örgütün "beyin takımında" yer alan 21 teröristi öldürdü.

SİHA'lar terör örgütünün adeta belini kurdı. Sadece son 1 ayda 61  PKK'lıyı etkisiz hale getirdi.  Sabah gazetesinden  Erhan Öztürk'ün haberine göre  CHP  İstanbul  Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun iddialarıyla gündeme gelen SİHA'lar son bir yıl içinde de terör örgütünün beyin takımından 21 üst düzey teröristi öldürdü. Uydu üzerinden aldığı görüntüyü anlık olarak harekât merkezine aktarma kabiliyetine sahip SİHA'larla vurulan teröristlerden 5'inin başlarına ödül konulan aranan teröristler listesindeki 1.5 milyonluk mavi, 8'inin 1 milyonluk yeşil, 4'ünün 600 bin liralık turuncu, 4'ünün de 300 bin liralık gri kategoride olduğu belirlendi. Yine son bir ay içinde 61 teröristin SİHA'lar sayesinde etkisiz hale getirildiği ortaya çıktı.

"SÖZDE SİVİLLERİN HEPSİ TERÖRİST"

Emekli Albay  Mustafa Önsel,  CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "Sivil" dediği 3 kişinin örgütle ( PKK) bağının tespit edildiğini söyleyerek bu tartışmaların  PKKpropagandası olduğunu söyledi. Önsel, "Savcılık zaten soruşturma başlatmış. Olayın tamamı SİHA'nın üzerinde bulunan kamerayla kayıt altında. Kimse bunu yok edemez, silemez. Gerçek, bu görüntüler incelendiğinde tartışılmayacak ortaya şekilde çıkacak" dedi.

PKK KÖŞEYE SIKIŞTI SİHA'LARA SARILDI

AKP Genel Başkan Yardımcısı  Mehdi Eker,  PKK, siyasi uzantıları ve  CHP'nin son dönemde SİHA'lar konusunda ortaya attıkları iddiaların perde arkasını anlattı. Eker, "Terörle tarihin en etkin mücadelesi var.  PKK, köşeye sıkışınca bu tür yöntemleri kullanır.  CHP de her zamanki aptallığı ile balıklama bunlara atladı" dedi. Eker,SİHA'lar ile ilgili açıklamaların ' PKK'ya vurmayın' anlamına geldiğini belirtip, "Halk terörle mücadeleden memnun" dedi

İlgili Haberler