Tasarruf hükümeti yine teğet geçti!

Tasarruf hükümeti yine teğet geçti!
Ekonominin kötüye gitmesiyle birlikte gündeme gelen tasarruf söylemleri hükümeti teğet geçmeye devam ediyor. 2019’un tasarruf yılı olacağını söyleyen hükümet, Cumhurbaşkanlığı ve TBMM için sürücüleriyle birlikte 35 yeni araç kiralayacak.

2019’un tasarruf yılı olacağını söyleyen hükümet, tasarruf tedbirlerinin dışında tutulan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM için sürücüleriyle birlikte 35 yeni araç kiralayacak. Saray için kiralanacak araçların altısının “yabancı menşeli” olması istendi.

Ekonomide yaşanan kötü gidişin ardından “kamuya araç alımlarının sınırlandırılacağı, yerli ürünlerin tercih edileceği” ve bu yılın tasarruf yılı olacağını açıklayan hükümet, araç saltanatından vazgeçmiyor.

BirGün’den Hüseyin Şimşek’in haberine göre tasarruf tedbirlerinin dışında bırakılan Cumhurbaşkanlığı ve TBMM’ye altısı yabancı menşeli, sürücülü 35 yeni araç kiralanması için ihale açıldı. Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden açılan ilana göre, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı için yirmi beş araç kiralanacak. Altısı yabancı menşeli araçlar için 25 de şoför kiralanacağı bildirilen ihale ilanına göre, araçların kullanım süresi iki yıl olacak.

OTOMATİK KLİMA, KARARAN AYNA

Yabancı menşeli araçlar için 2017 yılı ve sonrası üretim şartı getirilirken araçlarda, elektrikli ve ısıtmalı ayna, otomatik kararan dikiz aynası, siyah renk, otomatik klima, anahtarsız çalışma sistemi gibi özellikler istendi.

Yerli menşeli 19 araçta ise siyah ve metalik gri renk, yokuşta kalkış destek sistemi, geri görüş kamerası ve fren destek sistemi gibi özelliklerin bulunması istendi.