Taşdelen: "Çankaya Ankara’nın başkenti"

Taşdelen: "Çankaya Ankara’nın başkenti"
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen: Ankara Türkiye'nin başkenti, Çankaya ise, Ankara'nın başkenti. Büyükşehir Belediyesinin yapamadığını Çankaya Belediyesi olarak biz yaptık.

Fatih ERBOZ / Ankara

Ankara bürosunu ziyaret eden Çankaya Belediye Başkanı ve CHP'nin Çankaya'da tekrar aday olarak gösterdiği isim Alper Taşdelen geride bıraktığı 5 yıllık başkanlık döneminde yaptıkları ile kazandığı takdirde önümüzdeki beş yılda Çankaya ilçesinde neler yapacağını, hangi projelerini hayata geçireceğini anlattı.

-Bu seçimde sürekli beka tartışmasının gündeme getirilmesi konusundaki düşünceniz nedir?

-CHP ve Millet İttifakının adaylarına baktığınızda hepsinin vatanına, milletine bağlı olduğunu görürsünüz. Bu nedenle herkesin içinin rahat olması gerektiğine inanıyorum. Zaten CHP ve Millet ittifakının büyükşehir belediye başkan adayları hepsi ilçe belediye başkanlığı yapan adaylar. Kendilerini hizmet ettiklerini ilde ispatlamış olan, bu anlamda kamu görevini yerine getirmiş olan arkadaşlar. Her seçimde bir konu öne çıkıyor ve burada cumhur ittifakının gelen anketlerde geride olmasını görmesi sonucunda daha üst perdeden bir konuyu gündeme getirdi Ben de Çankaya ilçesinden adayım. Cumhuriyetimizin, devletimizin idare edildiği başkentin, başkenti olan ilçenin belediye başkanı ve adayıyım. Biz de burada devletimizin en güzel şekilde temsil edilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Dediğim gibi önümüzdeki seçimlerde alınacak olan sonuçlar memleket için hayırlı olacak sonuçlardır.

- Çankaya sizin gözünüzle nasıl bir beş yılı geride bıraktı?

- Biz geçtiğimiz beş yıl Çankaya tarihinin en büyük yatırımlarını hayata geçirdik. Bu bir cümle olarak basit bir cümle olarak görünüyor ama öyle değil. Hem nicelik olarak, hem nitelik olarak maddi boyutu olarak Çankaya tarihinin en büyük yatırımları. 4 yeni Kültür Merkezi hizmete açtık. Kapalı yüzme havuzumuzu ve kapalı buz pateni salonumuzu hizmete açtık. TED Üniversitesi ile beraber 420 kişilik kız öğrenci yurdunu hizmete açtık. 7 yeni kreş, 14 Çankaya evi, 6 yeni pazar yeri, 71 park hizmete açtık. Sosyal belediyeciliğin önemi gereği, Zübeyde Hanım sosyal tesisi içinde yemek solonu, nikah salonu, Çankaya evi olan bir tesis açtık. Mesela o tesis Ankara'da hiçbir belediyede yok. Şunun da altını çizeyim, açtığımız bu yeni tesisler Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin geçmiş beş yılda yapmadıklarını biz ilçe belediyesi olarak başardık. Ankara Büyükşehir belediyesinin yapmadıklarını, yapamadıklarını biz Çankaya'ya yaptık. Hatta hükümetin Ankara'ya yapmadığı işleri yaptık. Bademlidere Türközü'nden, Zafertepe, Kırkonaklara devam eden bir bölgedir. 750 dönümlük bir Kentpark yapacağız. Bu projeyle yeniden Atatürk Orman Çiftliğini kuracağız diyoruz. Atatürk Orman Çiftliği, Atamızın mirası, yağmalandı, giderek küçüldü. Biz o felsefeyi taşıyacağımız şekilde Bademlidere'de yeniden Atatürk Orman Çiftliği kuracağız. Harika bir Kentparkı olacak. Sincan'dan, Etimesgut'tan kalkacak vatandaşlarımız, Ankara'nın her yerinden nefes almaya bu şehir parkına gelecek.

"MANSUR BAŞKAN ANKARA'YI ALACAK"

- Çankaya'da nasıl bir seçim geçer?

- Çankaya'da geçen seçimde yüzde 64 oy oranının üstünde sonuç bekliyorum. 5 yıl çok çalıştık gerçekten. Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, bütün yurttaşlarımızı kucaklayan ve sahiplenen bir anlayışla çalıştık. O nedenle geçtiğimiz seçimlerde AKP, MHP ya da başka partiye oy veren yurttaşlarımızın bizi tercih edeceğine inanıyorum."

- İYİ Parti'nin de desteklediği CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş seçimlerden nasıl bir sonuç alacak sizce?

- Ben Ankara kararını verdi diyorum. Mansur Başkan en az 5-6 puan farkla Ankara'yı alacak. Önümüzdeki dönem Ankara gerçek belediyecilikle tanışacak. Yani belediyenin, halkın kaynaklarını, halkın gerçek ihtiyaçlarına harcayacak ve Ankara'mızı tekrar cumhuriyetin başkenti yapma niteliğine kavuşturacak bir belediye yönetimine kavuşacak. Mansur Başkan geldiğinde biz de Çankaya Belediyesi olarak yıllardır Çankaya en çok mağdur olan ilçedir maalesef biz de Mansur başkan ile beraber hizmet noktasında alacağımızı büyükşehirden tahsil edeceğiz.

"BÜYÜK GENÇLİK MERKEZİ KÜTÜPHANESİNİ AÇACAĞIZ"

- Önümüzdeki dönemin en önemli projesi nedir?

- Ankara'nın en büyük gençlik merkezi kütüphanesini açacağız. İçinde bin kişilik kütüphanesi olan, tiyatro salonları, sinema salonları ile atölyeleri ile Ankara'da çok büyük eksiklik olan bu gençlik merkezi ve kütüphaneyi açacağız. 24 saat açık olacak bu kütüphane. Yine çok büyük bir eksiklik, Ankara'da bir Kurtuluş Savaşı müzemiz yok. Her devletin, her milletin bağımsızlık savaşını anlatan müzesi vardır başkentinde. Teknolojiyi en son şekliyle kullanacağımız, üç boyutlu görüntülerle canlandırmalarla, ses, koku efektleriyle Kurtuluş savaşını anlatacağımız Kurtuluş savaşı müzesi yapacağız. Anıtkabir'e gelen her yerli ya da yabancı turist bu müzemizi de ziyaret edecek. Yine Atatürk Kültür Merkezimiz var. Ankara'nın ilk uluslararası standartlardaki kültür merkezini yapıyoruz. Şu anda kaba inşaatı devam ediyor. Atatürk Kültür Merkezi'ni tamamlayacağız. Bir Viyana Filarmoni orkestrası, bir New York müzikali gelip Ankara'da etkinlik yapabilecek. Bunların hepsi bir ilçe belediyesi boyutunu aşan büyükşehir belediyesi ve hükümetin yapması gereken işler ancak biz Çankaya belediyesi olarak yapacağız. Yine adak ve aşevi tesisi yapacağız. Vatandaşımız adakta bulunuyor kurban kesecek yer yok. Bu adak ve aşevi tesisi ile vatandaşımız adağını, kurbanını kesecek, aşevine bağışlayacak, böyle bir tesis yapacağız. Oradan da ben bin yurttaşımıza yemek dağıtmayı planlıyoruz.

İlgili Haberler