Taşıtlar vergisi ödemelerinde önemli detay

Taşıtlar vergisi ödemelerinde önemli detay
MTV ödemeleri 2 taksit halinde 31 Temmuz'da tamamlandı. Ek ödemeler ise, 1 Ağustos itibariyle başladı. Vergi ve cezalarını ödeyecekler için Gelir İdaresi Başkanlığı duyuru yaparak vatandaşları uyardı.

Ömer Buğra ERSAVAŞ/ KAMU SON HABER

Bütün araç sahiplerini ilgilendiren haber Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan geldi. GİB'den yapılan açıklamaya göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde (MTV) ödemelerinde vatandaşların sahte siteler konusunda dikkatli olması gerektiği uyarısı yapıldı.

SAHTE İNTERNET SİTELERİNE DİKKAT

Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet sitesinde;

"Başkanlığımız tarafından elektronik ortamda sunulan hizmetlerin yer aldığı İnteraktif Vergi Dairesi'nin logosu ve ekran görüntüleri kullanılarak özellikle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) ve Trafik Para Cezası (TPC) ödeme işlemlerine ilişkin sahte internet siteleri oluşturulduğu tespit edilmiştir. Bu tür sahte internet siteleri ile mükelleflerin kredi kartı, şahsi bilgileri vb. usulsüz bir şekilde ele geçirilmeye çalışılmaktadır.

RESMİ İNTERNET ADRESİNDEN KONTROL EDİN

Mükelleflerimizin sahte internet siteleri nedeniyle mağduriyet yaşamamaları için, Başkanlığımız ile ilgili her türlü işlemlerinin (MTV ve TPC ödeme vb.) tarayıcıya www.gib.gov.tr yazılarak yapılmasına, ödeme işlemlerinin de Başkanlığımız resmi internet sitesi (www.gib.gov.tr), GİB Mobil uygulaması veya tarayıcıya anlaşmalı bankanın internet sitesi adresinin yazılarak yapılmasına dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız.

Konuyla ilgili hak kayıplarının önlenmesi için mağduriyet ve şikayetlerin şahsi olarak adli makamlara iletilmesi gerekmektedir."

vegii.jpg

MTV ÖDEMELERİ NASIL YAPILIR?

İnteraktif Vergi Dairesi'nin ivd.gib.gov.tr internet sitesi ve Dijital Ödeme Noktasında 'Hızlı Ödeme' bölümünde yer alan MTV Ödeme alanına şifre girişi yapmadan; plaka, TC Kimlik Numarası ile 'Tescil Tarihi' veya 'Sahiplik Belge Tarihi' bilgilerinden birini girerek MTV borçlarını görüntüleyebilir ve ödeyebilirsiniz.

Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemelerinizi;

İnteraktif Vergi Dairesi'nden veya mobil uygulamasından (Google Play, App Store, Huawei AppGallery) 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede faaliyet gösteren bankalara ait kartlar ile,

Vergi tahsiline yetkili bankalar aracılığıyla,

Vergi dairesi vezneleri aracılığıyla,

PTT şubelerine yapabilirsiniz.

İnternet üzerinden yapılacak ödemelerde herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için, tarayıcıya www.gib.gov.tr adresi ya da bankaların resmi internet adresleri yazılarak giriş yapılmasına dikkat edilmesi gerekiyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.