Tatil sonrası dönüş çilesi başladı

Tatil sonrası dönüş çilesi başladı
Kurban Bayramını şehir dışında geçiren vatandaşların geri dönmeye başlamasıyla TEM otoyolu İstanbul girişinde trafik yoğunluğu yaşanıyor. Saatler gece yarısını geçtiğinde TEM otoyolu İstanbul istikametindeki yoğunluk Sapanca'ya kadar ulaştı.

Tatillerini memleketlerinde geçirip İstanbul'a dönmek isteyen tatilciler, TEM otoyolunun Kurtköy ve Sultanbeyli mevkisiyle Çamlıca gişelerinde araç yoğunluğuna neden oldu. Araçların ilerlemekte zorlandığı yol boyunca zaman zaman yaşanan maddi hasarlı kazalar da trafiğin akışını olumsuz etkiledi.

Saatler gece yarısını geçtiğinde TEM otoyolu İstanbul istikametindeki yoğunluk Sapanca'ya kadar ulaştı. Otoyolda araçlar yavaş ilerledi. Bazı sürücüler, TEM Otoyolu Sapanca gişelerinden çıkarak D-100 Karayolu’nu kullanmak isterken, ilçe merkezindeki yoğunluğa takıldı. Trafik ekipleri, Sapanca gişelerinin çıkışında ve yollarda sürücüleri yönlendirdi.             

TEM Otoyolunun Ankara yönünde ise trafiğin normal seyrettiği görüldü.     

FERİBOT SEFERLERİ ARTIRILDI

Balıkesir'in Bandırma ilçesi ile İstanbul Yenikapı arasında gerçekleştirilen feribot seferlerinin sayısı da tatilcilerin oluşturduğu yoğunluk nedeniyle artırıldı.

İzmir ve güney illerinde Kurban Bayramı'nı geçirmek için İstanbul'dan ayrılan vatandaşların dönüşü nedeniyle Bandırma Feribot İskelesi'nde yoğunluk yaşanıyor. Yoğunluğu azaltmak için çalışma yapan yetkililer, tatilciler için ek seferler koydu. Ek seferler ile birlikte günlük yaklaşık 20 sefer gerçekleştirirken, feribot ve deniz otobüsleri ile birlikte günlük 6 bin 900 yolcu ve bin 200 aracın taşınması hedefleniyor.

BOLU DAĞI TÜNELİ, GEREDE, DÜZCE: AKICI YOĞUNLUK

Kurban Bayramı tatilinden dönen vatandaşlar nedeniyle TEM otoyolu Bolu kesimi, Düzce, Kaynaşlı ile 1, 2, ve 3. viyadüklerde akıcı bir yoğunluk yaşanıyor.

Tatillerini memleketlerinde geçirip İstanbul dönmek isteyen tatilciler, TEM otoyolunun Bolu, Bolu Dağı Tüneli ve Gerede mevkisinde araç yoğunluğuna neden oldu. Araçların normalden düşük hızla ilerlediği güzergahta, Bolu İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri önlemlerini artırırken, karayolları ekipleri ise bölgede yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirlerini aldı.

Öte yandan, otoyolun Düzce kesimde de özellikle Kaynaşlı, Sarıçökek, Bakacak, 1, 2 ve 3'üncü viyadükler ile Bolu Dağı Tüneli arasında İstanbul istikametinde akıcı araç yoğunluğu görülüyor. D-100 Karayolu'nda ise hem İstanbul hem de Ankara istikametinde yoğunluk bulunmuyor.

KANDIRA GİŞELERİ, GÜLTEPE: ARAÇ KUYRUKLARI VAR

Kurban Bayramı tatilinden dönen vatandaşlar nedeniyle TEM otoyolu Kocaeli kesiminde yoğunluk yaşanıyor.

Tatillerini memleketlerinde ve farklı kentlerde geçirip İstanbul ile Trakya yönüne gitmek isteyen tatilciler, TEM otoyolu İzmit geçişindeki Kandıra Gişeleri, Bekirdere Rampası, Gültepe ve Korutepe tünelleri ile Kartepe ilçesi Uzunçiftlik mevkisinde araç kuyruklarına neden oldu. Araçların düşük hızla ilerleyebildiği güzergahta, Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri önlemlerini arttırdı. Otoyolun Ankara yönünde ise trafiğin normal seyrettiği görüldü. D-100 karayolunun İzmit geçişi İstanbul istikametinde akıcı bir trafik bulunuyor.

Öte yandan TEM Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde bayram tatilinden dönen vatandaşlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Otoyolun İstanbul istikametinin Sakarya ve Sapanca geçişinde akıcı bir araç yoğunluğu yaşanıyor. Bölgede meydana gelen maddi hasarlı kazalar nedeniyle zaman zaman trafik durma noktasına geliyor. Karayolları ve trafik ekipleri kaza olan bölgelerde işaretleme çalışmalarını yaparken, sürücüleri dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıyor.

Otoyolda kaza olmayan bölgelerde ise akıcı bir yoğunluk olduğu görülüyor. Otoyolun Ankara istikametinde ise trafik normal şekilde seyrediyor.