Tayyip Erdoğan: "Füze sistemini Suriye sınırımıza yerleştireceğiz"

Tayyip Erdoğan: "Füze sistemini Suriye sınırımıza yerleştireceğiz"
Kırıkkale Yahşihan'da konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemine ilişkin "İnşallah bu sistemi, mümkünse hemen Suriye sınırımıza yerleştirerek önemli bir eksiğimizi gidermiş olacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerlilik ve milliliğin özellikle savunma sanayinde olmazsa olmaz bir şart olduğunu, son 17 yılda yaptıkları hamleler sonucunda yerlilik ve millilik oranının yüzde 20'lerden yüzde 70'lere çıktığını kaydetti. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Suriye ve Libya'da karşılaştığımız durum, füze savunma sistemlerine daha çok önem vermemiz gerektiğini göstermiştir. Bu çerçevede ASELSAN ve ROKETSAN tarafından tamamen milli ve yerli olarak geliştirilen HİSAR-A Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemini, çok ama çok önemli görüyorum. Bu sistem, yapılan nihai sistem testlerinde hedefi yüzde yüz başarıyla imha etti. İnşallah bu sistemi, mümkünse hemen Suriye sınırımıza yerleştirerek önemli bir eksiğimizi gidermiş olacağız. Sistemin geliştirilmesi ve menzilinin uzatılması çalışmalarını da hızlandırıyoruz. İlk yerli ve milli havadan havaya füzemizin üretilmesi amacıyla yürüttüğümüz proje kapsamında geliştirilen Bozdoğan görüş içi ve Gökdoğan görüş ötesi füzelerinin testleri de başarıyla gerçekleşti. Bozdoğan füzemizi inşallah en kısa sürede envantere alacağız. Bu başarı sayesinde uzun menzilli hava savunma sistemimiz Siper'in çalışmalarında da önemli ilerleme kaydettik."