Tayyip Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı

Tayyip Erdoğan'dan Kanal İstanbul çıkışı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada Kanal İstanbul projesinin mahalli yönetimlere bırakılmayacak kadar önemli bir proje olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Gayrettepe -İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın ilk kaynak töreninde konuşuyor. Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle: 

"Havalimanı ile Gayrettepe arası 35 dakika olacak. İstanbul'a ulaşım konusunda çağ atlattık. Önce Marmaray... 'İstemezük' diyordu bu CHP zihniyeti. Allah'tan denizin altından geçiyor da göremediler. Onların hayalleri bile bizim ulaştığımız yerlere ulaşamaz. Biz kadırgaları karadan geçiren Fatih'in torunlarıyız.

Marmaray’dan sonra Avrasya Tüneli’ni yaptık. Düşünebiliyor musunuz İstanbul ve İzmir arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik. Bay Kemal İstanbul milletvekili, kalk bir gün teşekkür et. İstanbul inşallah dünyanın mega kenti olarak bu namını daha da yayacak. Kuzey Marmara Otoyolu’nun bir kısmını trafiğe açtık, kalan kısımları da önümüzdeki aylarda açıyoruz. Büyük İstanbul Tüneli’nin etüt çalışmalarını bitirdik. Hattı günlük 6,5 milyon yolcu kullanacak. İstanbul Tüneli’nin ihale süreci de başlayacak.

İstanbul'un projeleri bu şehrin mahalli yönetimlerine bırakılamayacak kadar hayatidir, büyüktür.

Ülkemizin adeta vitrini ve gözbebeği olan Istanbul’a ibadet şevkiyle hizmet ediyoruz. 81 ilimizin tamamında büyük projeleri hükûmet olarak üstleniyoruz. Bizim için hizmette rekabet, siyasi rekabetten önde gelir"

İlgili Haberler