Tayyip Erdoğan'ın en büyük korkusu: İstifalar ve anket sonuçları

Tayyip Erdoğan'ın en büyük korkusu: İstifalar ve anket sonuçları
AKP'deki yaprak dökümüyle 9 il başkanı, birçok ilçe başkanı ve meclis üyesi istifa etti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı en çok tedirgin eden ise anket sonuçlarına yansıyan ‘kararsızlar’daki artış.

YENİÇAĞ / İSTANBUL

AKP'deki istifa furyası devam ediyor. Yeni gelişmeler anket sonuçlarına da yansıyor…

İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam, Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız, Siirt İl Başkanı Fuat Özgür Çalapkulu, Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, Amasya İl Başkanı Mehmet Ünek, Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Iğdır İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, Artvin İl Başkanı Şenol Ünek gibi partinin önde gelen isimleri AKP’den istifa etmişti.

Üst düzey istifaların ardından birçok ilçe başkanı ve Meclis üyesi de istifa ettiklerini açıkladı.

AKP'deki çözülme önü alınamaz bir hal alırken, başta Denizli'nin ilçeleri olmak üzere birçok il ve ilçede toplu istifalar peş peşe geldi.

Yargıtay'ın açıkladığı rakamlara göre AKP 1 milyon üye kaybetti.

ERDOĞAN'IN EN BÜYÜK KORKUSU...

Son anket sonuçlarında paylaşılan verilerde, kararsız seçmen sayısının hızla arttığı görülüyor. Bu kitlenin büyük bölümünü de daha önce AKP’ye oy vermiş vatandaşlar oluşturuyor.

Kulislerdeki bilgilere göre; AKP'deki istifa furyası Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın partilerini resmen ilan etmesinin ardından daha da büyüyecek.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı en çok düşündüren konu ise anket sonuçlarındaki ‘kararsızlar’ı oluşturan kitlenin hızla AKP aleyhinde büyümesi.

ACİL ÇÖZÜM PLANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önümüzdeki günlerde AKP Genel Merkezi'nde kurmayları ile bir toplantı yapacağı ve istifaların önüne geçebilmek için istişarelerde bulunacağı, partiye dargın ‘kararsız’ kesimi tekrar kazanabilmek için il ve ilçelerde çalışmaların başlatılması yönünde talimat vereceği öğrenildi.

İlgili Haberler