TBMM, 2 haftalık aranın ardından açılıyor

TBMM, 2 haftalık aranın ardından açılıyor
TBMM Genel Kurulu, 15 günlük aranın ardından yeniden çalışmalara başlayacak. Genel Kurul bu hafta 51 maddelik Madeni Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’ni görüşecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yaklaşık iki haftalık aranın ardından bu hafta yeniden çalışmalara başlayacak. Genel Kurul bu hafta 51 maddelik Madeni Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi’ni görüşecek.

Teklifle, MTA’nın yurt dışında faaliyet göstermek üzere kuracağı şirketlerin arama ve araştırma faaliyetleri dışında işletme faaliyetinde de bulunmasına imkan tanınıyor.

Kurulda bu hafta Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS), Spinal Müsküler Atrofi (SMA), Multipl Skleroz (MS) ve henüz tedavisi tespit edilemeyen diğer hastalık türlerine ilişkin mevcut durumun tespit edilip, tedavi ve bakım yöntemlerinin belirlenmesi, hastaların ve yakınlarının problemlerine ilişkin çözüm yöntemlerinin geliştirilerek yaşam kalitelerinin artırılması, toplumda farkındalık oluşturulması ve uluslararası sağlık kuruluşları ile koordineli bir çalışma yürüterek gerekli tedbirlerin alınması amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması bekleniyor.