TBMM Başkanı Şentop korona aşısı yaptırdı

TBMM Başkanı Şentop korona aşısı yaptırdı
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının ilk dozunu yaptırdı.

Şentop korona aşısı oldu

Çinli Sinovac firmasınca üretilen ve Türkiye'de uygulanmaya başlanan CoronaVac aşısının ilk dozunu, Ankara Şehir Hastanesi'nde oluşturulan aşı uygulama odasında yaptıran Şentop, hastaneden ayrılışında gazetecilere açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.
Aşı yapılmasının ardından doktorların tavsiye ve ikazlarına riayet edilmesinin önemine dikkati çeken Şentop, "Türkiye hızlı bir şekilde aşılama kampanyasını sürdürüyor. İnşallah çok kısa bir zaman içerisinde ikinci tertip bir grup aşı daha gelecek ve planlanan şekilde mümkün olduğu kadar fazla vatandaşımızı aşılayarak bu salgını kontrol altına almaya gayret edeceğiz." diye konuştu.
"Ben herkese de aşıyı tavsiye ediyorum." ifadesini kullanan Şentop, "Yapılan çalışmalar aşının faydalı olduğunu gösteriyor. Hem şahsın kendisinin korunması bakımından önemli hem de hastalanması halinde bu hastalığı başkalarına, başta kendi yakınları olmak üzere, yayması söz konusu olduğundan onları korumak, etrafımızdakileri, yakınlarımızı korumak bakımından aşı önemli, aşılanma önemli. Sağlık Bakanlığımızın belirlediği takvim çerçevesinde bütün vatandaşlarımız mutlaka aşı olmalıdır, bunu buradan tavsiye ediyorum." dedi.