TBMM'de bütçe krizi! En geç gece 24.00'e kadar teslim edilmesi gerekiyor!

TBMM'de bütçe krizi! En geç gece 24.00'e kadar teslim edilmesi gerekiyor!
2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi’nin kanun uyarınca TBMM’ye sunulmasının son günü olmasına rağmen bütçe hala TBMM’ye sunulamadı. Konu hakkında Yeniçağ’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu “Saat gece 24.00'ü geçerse TBMM Başkanı sürenin geçtiği gerekçesiyle kanun teklifini işleme almayabilir” dedi.

YENİÇAĞ/ANKARA

En geç 17 Ekim’de TBMM Başkanlığına sunulması gereken 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi mesai saatinin dolmasına rağmen TBMM Başkanlığı’na teslim edilmedi. Konu hakkında açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu şöyle konuştu. 

“BU OLAY AKP İKTİDARININ LİYAKATSİZLİK YÖNETİMİNİN SUÇUDUR” 

“Bütçe teklifinin hafta içerisinde TBMM’ye gelmesi gerekirdi. Teklifin meclise sunulması için son gün olmasına rağmen mesai saatleri içerisinde sunulamadı. Muhtemelen bu gece 24.00'e kadar verecekler ama bütçedeki bilgileri karartmaya yönelik bir anlayışları olduğu için hala sunmamış olabilirler. TBMM Başkanı sürenin geçtiği gerekçesiyle kanun teklifini işleme almayabilir. Bu nedenle özel kanun değişikliği gerekebilir. Bu olay AKP iktidarının ülke yönetimini beceremediğinin de bir göstergesidir.  Teklifin mesai saatleri içerisinde verilememesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin liyakatsiz ülke yönetimiyle yürütmenin ve bürokrasinin aciz duruma düşürüldüğünü görüyoruz.”