TBMM’de 'Damat' sansürü

TBMM’de 'Damat' sansürü
TBMM’deki basın ve grup toplantılarını yazılı bir şekilde aktarıldığı Meclis Haber Portalı’nda, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak için kullandığı ‘Damat’ ifadesine yer verilmedi.

İLKER YAĞMUR/YENİÇAĞ

Günlük takvim içerisindeki basın açıklamaları ve partilerin grup toplantılarının yazılı metinleri, ‘tbmm.gov.tr’ üzerinden yayımlanıyor. TBMM’nin internet sitesi içerisindeki, Meclis Haber Portalı bölümünde, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, grup toplantısı sırasında Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’a ‘damat’ diye hitap ettiği bölümlere yer verilmediği görüldü.

MECLİS’İN SİTESİNDE O İFADE YOK

TBMM’nin sitesinde, Akşener’in sözlerine şöyle yer verildi: Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın “Sebze ve meyvenin fiyatı taşımacılık yüzünden artıyor." şeklindeki açıklamasını eleştiren Akşener, "Biz bugüne kadar nohut almak için Kahramanmaraş'a, domates için Ege'ye, portakal için Antalya'ya mı gidiyorduk? Millet bugüne kadar evinin balkonunda mı üretiyordu? İyice şaşırmış. Gerçekten böyle diyor. Fiyatlar taşımacılıktan artıyormuş. Domates, biber yıllardır bir yerlerde üretilip, bir yerlere taşınıyor. Nakliye işi yeni değil." değerlendirmesinde bulundu.

İŞTE MERAL AKŞENER’İN O SÖZLERİ

Meral Akşener’in, “Ülke ekonomisi damada teslim.”, “Damat Berat diyor ki, sebze meyvenin fiyatı taşımacılık yüzünden artıyormuş.”, “Memleketin geldiği yer belli. Fiyatlar aldı başını gidiyor, Damat Bey dengemizi bulduk diyor.” ifadelerinin hiçbirine Meclis Haber Portalın’da yer verilmediği göze çarptı.