TBMM'de 'Sorosçu' gerginliği

TBMM'de 'Sorosçu' gerginliği
CHP Grup Başkanvekili Özel'in, Meclis'te gündeme getirdiği "Sorosçuluk" tartışması Meclis'te gerginliğe sebep oldu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve CHP'yi "Sorosçulukla" suçladığını dile getirdi. Konunun muhtemelen akşam, "yandaş medyada sürekli olarak işleneceğini" belirten Özel, yanında getirdiği bir fotoğrafı milletvekillerine gösterdi.

Özel, "Fotoğrafta Erdoğan ve Soros var. Erdoğan 2003 yılında Soros ile toplantı yapıyor. Erdoğan'ın yanında Egemen Bağış ve Ömer Çelik, karşısında ise Sorosçular, bir toplantı yapıyorlar. Erdoğan, 'eğer siz açık toplum istiyorsanız, biz buradayız' diyor. Toplantının sonunda, bazı ülke yöneticilerinin katılımıyla Türkiye'yi destekleme komisyonu kuruyorlar, sonra da dünya kadar fon geliyor" ifadesini kullandı.

Özel, kendilerinin böyle bir fotoğrafının olmadığını ifade ederek, "Bu ülkede bir siyasetçi Sorosçu ise o da Erdoğan'dır." dedi.

Özgür Özel'e yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, milletten yetki alarak siyaset yapmak isteyenlerin aynı frekansta buluşması gerektiğini söyledi.

"Cumhurbaşkanımız siyaset hayatı boyunca, kamuoyu önünde neyse kafasının içinde de o olmuştur, ancak açık toplum deyip, yüzüne maskeler takmak suretiyle kamuoyunda millet düşmanlığı yürütenler bellidir." diyen Özkan, Sorosçuların Gezi kalkışmasında nerede olduğunun bilindiğini belirtti. Özkan, "O Sorosçuların yanında da kimler olduğunu, kamuoyunun takdirine sunuyorum." açıklamasında bulundu. 

Cahit Özkan'ın bu sözleri, Genel Kurul Salonunda tansiyonun yükselmesine neden oldu.

Ayağa kalkarak bu sözlere itiraz eden CHP İzmir Milletvekili Kani Beko'ya AK Partililerin cevap vermesi üzerine, iki partinin diğer milletvekilleri de ayağa kalkarak birbirlerine laf attı. TBMM Başkanvekili Celal Adan, gerginliğin artması üzerine birleşime ara verdi.

İŞTE KAVGA ÇIKARAN FOTOĞRAF

Özgür Özel'in, "Erdoğan 2003 yılında Soros ile toplantı yapıyor" diyerek Meclis'te gösterdiği fotoğraf Meclis'teki tartışmaların fitilini ateşlemişti.

İşte 2003 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, George Soros'la gerçekleştirdiği görüşmede çekilen o fotoğraf:

İlgili Haberler