TBMM'de vakıf ve cemaat tartışması

TBMM'de vakıf ve cemaat tartışması
Vakıflara ve cemaatlere arsa, bina tahsis edildiği iddiaları Meclis'te gerginliğe neden oldu. AKP'lilere tepki gösteren CHP'li Engin Altay, cemaatlerin kurduğu vakıflara devletin, hazinenin yerini yurdunu, arazisini, binasını peşkeş çekmek akla zarardır" dedi.

Genel Kurulda, CHP'nin "Medipol Üniversitesine yapılan arazi ve bina tahsisi"ne ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi, AKP ve CHP milletvekilleri arasında tartışmaya yol açtı.

"Medipol Üniversitesine süresiz arazi tahsisi yapıldığı" iddiasını yalanlayan ve bu tarz ifadeleri Meclisin mehabetine yakıştıramadığını belirten AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan,"Bir milletvekili 'Türkiye'de kaç üniversiteye ne kadar arsa verildi?' diyebilir ama hiçbirini görmeyip ideolojik sebeplerle yalnızca birine, ikisine bunu söylerseniz 'Sizin başka bir hesabınız var.' deriz. Örneğin 'Medipol'e, TÜGVA'ya, TÜRGEV'e bu neden verildi?' deyip de onun hemen yanındaki Koç'u, Sabancı'yı, Atılım'ı, hiçbirini söylemezseniz o zaman size 'Samimiyetten uzak bir yaklaşımla bunu verdiniz, sordunuz.' deriz" şeklinde konuştu.

"DEVLETİ TESLİM EDECEK KADAR BÜYÜTTÜĞÜNÜZ CEMAATLER, VAKIFLAR..."

Turan'ın "Vakıflara laf etmek doğru değil." dediğini söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "FETÖ'nün bir sürü vakfı vardı. Bunlara laf etmeyelim mi, bunları masumlaştıralım mı? Sizin beslediğiniz, devleti teslim edecek kadar büyüttüğünüz cemaatler, vakıflar yürüdü, devletin kozmik odasına girdi. 252 şehidimizin canına mal oldu." diye konuştu.

Altay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün bir vakfa, cemaate teslim ettiğiniz devletin hali ortadayken bugün, ileride onlardan daha beter olacak kimi cemaatlerin kurduğu vakıflara devletin, hazinenin yerini yurdunu, arazisini, binasını, mülkünü, menkulünü, gayrimenkulünü peşkeş çekmek akla zarardır. 15 Temmuz'dan ders almadığınızı gösterir. FETÖ'yü 4 kategoriye böldünüz, 4 tip FETÖ'cü var. Bunların yalnızca bir tipi cezaevinde, fakir fukara, yoksul olanlar cezaevinde. AK Parti'nin tepesinde, yönetiminde akrabası olanlar dışarıda. Parası olanlar dışarıda ve ayrıcalıklı ve daha vahimi, işin özünü bilen, büyük sırlara sahip, konuştuğunda AK Parti'de deprem yaratacak insanlar da gene bu hükümet marifetiyle elini kolunu sallaya sallaya Türkiye'nin içinde ya da başka ülkelerde geziyor.

Şuradan şöyle bir başınızı öne eğin, gücünüz fakir fukaraya mı yetiyor? Fettah Tamince FETÖ'cü değilse ben FETÖ'cüyüm. Damatlar, kayınbiraderler, enişteler, siyasi nüfuz kullanılarak dışarıda olacak, hakimler hukuk garabeti sayılabilecek kararlar yazacaklar ve bunlar FETÖ'cü değilse ben FETÖ'cüyüm. Adil Öksüz'ü kollayan, kaçıran, Adil Öksüz'ü kaçıranlara beraat kararı verenler vatanseverse, namusluysa ben vatansever değilim. Adil Öksüz FETÖ'cü değilse kendimi savcılara ihbar ediyorum, ben FETÖ'cüyüm."