TBMM’den Netflix açıklaması

TBMM’den Netflix açıklaması
TBMM, bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun olarak kullanıldığının tespit edildiğini ve Mart ayında idari personel için aralarında Netflix'in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasına gidildiğini açıkladı. Kısıtlamanın sosyal medya ile ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısının olmadığı duyuruldu.

Meclis Başkanlığı’ndan yapılan bilgilendirmede, “Milletvekillerinin internet erişiminde zorluk yaşadıkları yönündeki şikayetler üzerine yapılan testlerde, herhangi bir içerik üretmeyen ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun olarak kullanıldığı tespit edilmiş ve bu nedenle de Mart 2020’de, idari personel için aralarında Netflix’in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasına gidilmiştir” denildi.

“CUMA GÜNÜNDEN İTİBAREN TÜM KURUM GENELİNE UYGULANDI”

Kısıtlamanın 26 Haziran Cuma gününden itibaren tüm kurum geneline uygulandığı belirtilen bilgilendirmede, şu ifadelere yer verildi:

* Meclis’in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlama, 26 Haziran Cuma gününden itibaren tüm kurum geneline uygulanmıştır.

* Kurum genelinde 2019 yılından bu yana film, dizi ve benzeri sitelere çeşitli erişim kısıtlaması zaten uygulanmakta olup, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medya ile ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4. çocuğunu kucağına alan kızı Esra Albayrak’a sosyal medya üzerinden yapılan cinsiyetçi saldırıya sert tepki göstererek, “Bir bebek üzerinden ailesine ve onların temsil ettiğini düşündükleri değerlere saldıran bu alçakların peşini bırakmayacağız. Hukuk önünde işledikleri suçun cezasını çekecekler” demişti.

“Yalanın, iftiranın kişilik haklarına saldırının alıp başını gittiği bu mecraların bir düzene sokulması şart” ifadelerini kullanan Erdoğan, sosyal medyaya yönelik kapsamlı bir hukuki düzenlemenin yolda olduğunu belirterek “Bu millete, ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz” şeklinde konuşmuştu.