TC pasaportundan çatısı olan evler İsrail basınında!

Tevrat ve Kur'an'dan alıntılar yaparak tarihteki biyolojik savaş örneklerinden bahsettiğim yazım üzerine bazı dostlar İsrail'de korona virüs vakası bulunup bulunmadığını sordu.

İsrail Sağlık Bakanlığı ülkede 126 vaka tespit edildiğini, bunlardan ikisinin durumunun ciddi olduğunu açıkladı. Okullar fısıh bayramına kadar kapatıldı.

***

İsrail'in en çok tanınan gazetesi Jerusalem Post'ta ise ilginç makaleler var. Yaakov Katz adlı yazar, "5G ağı ile korona virüsün ne ilgisi var?" başlıklı yazısında, ABD Başkanı Trump'ın, Kanada'yı, "Yeni kurulacak 5G ağında, Çinli Telekom şirketi olan Huawei'den ekipman kullanmayın" diye uyardığını belirttikten sonra Trump'ın aynı uyarıyı bir ay önce de Almanya'ya yaptığını hatırlattı. Yazar, İngiltere'nin ise Trump'ın uyarısına kulak asmadığını ve Huawei ile 5G mobil ağlarının yapımında işbirliğinde bulunduğunu bildirdi.

Yazar, Cumhuriyetçi senatör Tom Cotton'ın, İngiltere'nin bu kararına, "Huawei'nin bugün İngiltere'nin 5G ağlarını inşa etmesine izin vermek, Soğuk Savaş sırasında, KGB'nin İngiltere telefon ağını inşa etmesine izin vermek gibidir" diyerek tepki gösterdiğine işaret etti.

Yazar, Çin'in, İsrail'de yollar, tüneller, limanlar, demiryolları gibi yatırımlara ortak edildiğini ancak ABD-İsrail ittifakının, Yahudi devletinin ayakta kalması için kilit önemde olduğunu ifade ettikten sonra "ABD, Çin'in İsrail'in tüm altyapısını inşa etmeye devam etmesi halinde istihbarat paylaşımının devam etmesinin risk altında olacağını İsrail'e bildirdi" dedi.

Yazar, yazısını "İsrail halkının, her gece başbakanın televizyonları işgal etmesine ve koronavirüse karşı kolunuza nasıl hapşıracağını öğrenmesine gerek yok, Güvenilir bir hükümete ihtiyaçları var" diye bitirdi.

Yazıda, 5G ağı ile koronavirüs arasındaki ilgi sadece başlıkta belirtiliyor ama buna dikkat çekilmesi ilginç…

***

Başka bir yazar, Amotz Asa-El ise bizim yaptığımız gibi tarihteki salgınlardan örnekler verdi ve "Bizans İmparatoru, Justinyanus, Kuzey Afrika ve İspanya'yı fethedecek ve iki Roma'yı birleştirecekti ama veba salgını ile karşı karşıya kaldı. Kıtalararası olarak tahıl taşıyan gemilerin sıçanları tarafından yayılan mikrop, kentin tümüne ve oradan da tüm Akdeniz havzasına yayıldı, sonuçta milyonları öldürdü ve Bizans İmparatorluğu'nun nüfusunu yüzde 20 oranında azalttı. Ayasofya Bazilikası'nı inşa eden kişi ise kendisine bulaştıktan sonra bile veba salgınını inkâr etmişti. Şimdiki koronavirüs salgını, Justinyanus dönemi vebası değildir. Hem daha az ölümcüldür hem de altıncı yüzyıl tıbbı ve günümüz tıbbı aynı değildir " diye yazdı.

Bu arada, New York Times gazetesinin, korona virüs haberlerini verirken yüzü maskeli insanları Ayasofya önünde gösteren fotoğraf yayınlaması da ilginç. "Futbol maçları ertelendi veya seyircisiz oynanacak" derken de ellerinde Türk bayraklı olan maskeli taraftar fotoğrafı yayınladılar.

***

Ben korona virüs ile ilgili haber ve analizler ararken, İsrail'in bilinen bütün yayın organlarında, "250 bin dolara, Türk vatandaşlığına uygun" konut projelerinin reklamlarına rastladım. Reklamda, konutun çatısı, ay yıldızlı Türkiye Cumhuriyeti pasaportu olarak gösteriliyor!

****************

arslan-bulut.jpg

Anlaşılan konu, Ayasofya, İstanbul ve Türkiye ile ilgili! Yazar Amotz Asa-El de "Roma yasalarını kodlayan ve günümüze kadar küresel bir dönüm noktası olan Ayasofya Bazilikası" ifadesini kullanıyor!

dfs-004-001-011.jpg

Yazarın Diğer Yazıları