TCDD Müzesi binasının Medipol Üniversitesi’ne devri Meclis gündeminde

TCDD Müzesi binasının Medipol Üniversitesi’ne devri Meclis gündeminde
Ankara’da TCDD Müzesi olarak kullanılan binanın Medipol Üniversitesi’ne devredilmesi Meclis gündemine taşındı. CHP’li Tanal, TBMM’ye verdiği soru önergesinde “TCDD Müze Binası hangi tarihte boşaltılmıştır?” diye sordu.

TCDD Müzesi olarak kullanılan tarihi binanın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın kurucusu olduğu Medipol Üniversitesi’ne devri Meclis gündemine taşındı.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yanıtlaması için verdiği soru önergesinde müzeye ait eserlerin kaydının tutulduğu envanter defterinin nerede olduğunu sordu.

CHP’li Tanal, önergesinde, “TCDD Müze Binası hangi tarihte boşaltılmıştır? Müze Binası’nın Müzeler Haftası’nda tahliye edilmesi, kapatılması, boşaltılması tesadüf müdür?” diye sordu.

Medipol Üniversitesi’ne kiralanmadan önce TCDD Müzesi’nde sergilenen tarihi eserlerin nereye taşındığını soran Tanal, önergesinde ayrıca şu sorulara yer verdi:

“Medipol Üniversitesi’ne kiraya verilen TCDD Müzesi Binası’ndaki eserlerin, kültür varlıklarının kaydedildiği envanter defteri nerede muhafaza edilmektedir? Binadan tahliye edilen paha biçilmez eserlerin, kültür varlıklarının tamamı envanter defterine eksiksiz olarak kaydedilmiş midir? Şayet kaydedilmemiş ise bunun sebebi nedir?

Müzedeki eserlerin envanter defterine kaydedilmemesi; eserlerin korunmasına, muhafazasına engel teşkil etmez mi?

Ankara’daki TCDD Müzesi’nden çıkarılan eserler İzmir de mi sergilenmektedir? Ankara’dan İzmir’e götürülen eserlerin içerisinde eksik parça var mıdır? Şayet eksiklik var ise eksik olan eserler hangileridir? Eksik olan, kaybolan eserlerle ilgili herhangi bir soruşturma açılmış mıdır? Kaybolan eserlerin bulunmasına yönelik herhangi bir çalışma başlatılmış mıdır?”

İlgili Haberler